Magazines / Nr 01 2019

Nr 01 2019

Stekerbaar versus conventioneel installeren: Wat heeft uw voorkeur?

Stekerbare installaties worden door steeds meer installateurs en producenten omarmd. Niet verwonderlijk, als je kijkt naar de voordelen zoals een minimale installatietijd, aanzienlijke (faal)kostenreductie, optimale flexibiliteit en milieuvriendelijkheid. Volgens Isolectra is dit echter pas het begin. De Nederlandse marktleider in (Wieland) stekerbare gebouwinstallaties voor 230V, 100V, zwakstroom, verlichting en aanwezigheids- detectie volgt meerjarentrends in de utiliteits- en woningbouw op de voet en vertaalt deze naar nieuwe producten en concepten, met als doel om ons materiaalgebruik te minimaliseren en bij te dragen aan een duurzamere, circulaire maatschappij.

“Op dit moment signaleren wij vier trends, die volgens ons van invloed gaan zijn op de eisen die aan (stekerbare) installaties worden gesteld”, vertelt Werner Hulst, Algemeen Directeur van Isolectra. Welke trends dit zijn, leest u in onze special over stekerbaar installeren, waarin ook veiligheid, het belang van een goede voorbereiding en de diverse toepassingen ruimschoots aan bod komen. Naast Isolectra laten spelers als Hemmink, Instalcare, Peha Elektro, Attema en WAGO hun licht schijnen op de stekerbare installaties van morgen, die niet alleen installateurs maar ook opdrachtgevers grote voordelen bieden ten opzicht van conventionele installaties. Wat heeft uw voorkeur?

Daarnaast hebben we in deze Installatie & Bouw editie weer een aantal mooie projecten voor u verzameld. Zoals de bouw van het nieuwe hoofdkantoor van Dow Benelux in Terneuzen, dat de nieuwe standaard op het gebied van duurzaamheid en veiligheid moet neerzetten. De installatietechniek speelt hierin een voorname rol, met uitgebreide warmteterugwinning, daglichtafhankelijke LED-verlichting en de installatie van zonnepanelen op het dak. Ook kunt u in deze uitgave alles lezen over de bijzondere luchttechniek in de nieuwe scheepswerf van Royal van Lent Shipyard in Amsterdam, de geavanceerde LED-verlichting op het terrein van Amels in Vlissingen, de hoogwaardige spoeltechniek in het Amphia Ziekenhuis in Breda, de innovatieve meet- en regeltechniek in het Global Foods Innovation Centre van Unilever in Wageningen en de inregeling van de klimaatinstallaties in de nieuwe topsporthal in Ede. Belangrijke thema’s naast stekerbaar installeren zijn luchtbehandeling, warmteterugwinning en (nood)verlichting. Kortom: onderwerpen te over. Ik wens u weer veel leesplezier!

Lieke van Zuilekom

Ik wil graag een proefexemplaar of abonnement.

Ik wil graag een:

cover installatieenbouwnl