Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
‘Eerst ventileren, daarna pas isoleren’
Het trapgat, de gang en de overloop dienen binnen het systeem als verzamelkanaal (of opslagbuffer) voor verse lucht.

‘Eerst ventileren, daarna pas isoleren’

Gestimuleerd door de hoge gasprijzen én klimaatdoelstellingen voor 2030 stappen steeds meer bewoners over van gasgestookte naar duurzame systemen voor verwarming en koeling. Ook wordt flink geïnvesteerd in het isoleren van wanden, vloeren en plafonds, het afdichten van naden en kieren en de montage van isolerend glas. “De ventilatie wordt hierbij helaas nog te vaak vergeten”, merkt Albert van Lohuizen, Commercieel Manager bij Brink Climate Systems.

Met het systeem wordt het mogelijk om de energietransitie voor iedereen te laten slagen én draagt Brink Climate Systems actief bij aan de gezondheid en het welbevinden van bewoners.

“Teveel bewoners wonen na hun verduurzamingsmaatregelen ineens in een ‘ballon’, waarin vocht, (fijn)stof en CO2 zich flink kunnen ophopen. Hierdoor liggen gezondheids- en welzijnsklachten op de loer”, aldus Van Lohuizen. “De enige oplossing voor deze bewoners lijkt om de ramen weer te openen, waardoor alle bovengenoemde maatregelen teniet worden gedaan. Dit is niet alleen zonde, maar ook onnodig wanneer men start met goede ventilatie.”

Oplossing voor de bestaande bouw

Om bewoners hierin te ondersteunen, heeft Brink speciaal voor de bestaande bouw het Multi Air Supply systeem ontwikkeld. “Dit balansventilatiesysteem bestaat uit een WTW-unit zoals onze Flair en een aantal kleinere ventilatoren (Indoor Mixfans) die boven de verblijfsruimtes geplaatst kunnen worden”, aldus Van Lohuizen. “De WTW-unit voert verse lucht toe via een toevoerrooster in het trapgat, waarbij een CO2-sensor in de hal zorgt dat exact de juiste luchthoeveelheden worden toegevoerd.” Het trapgat, de gang en de overloop dienen binnen het systeem als verzamelkanaal (of opslagbuffer) voor verse lucht. “De Indoor Mixfans voeren op basis van hun eigen CO2-sensoren gebruikte lucht af vanuit de verblijfsruimtes naar het trapgat.” Vanuit ditzelfde trapgat stroomt, door de onderdruk, lucht onder de deur terug naar de verblijfsruimtes. “Hierdoor wordt een goede balans geborgd en houden we maximale controle over de binnenluchtkwaliteit.”

Geen toevoerkanaal nodig

Met Multi Air Supply is een toevoerkanaal niet nodig. “Hierdoor kan ook in bestaande woningen een compleet en goed ventilatiesysteem gerealiseerd worden”, aldus Van Lohuizen. “Eenvoudig, snel en zonder grote bouwkundige ingrepen. De vaak al aanwezige afzuigboxen en afvoerkanalen in badkamer, toilet en keuken zijn voldoende. Met het systeem wordt het mogelijk om de energietransitie voor iedereen te laten slagen én dragen we actief bij aan de gezondheid en het welbevinden van bewoners.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Kunnen we je helpen met zoeken?