Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Terug naar overzicht

Victaulic

Efficiëntie en snelle installatie van buisverbindingen 

Mechanische buissystemen met gegroefd uiteinde voor leidingnetwerken

Victaulic is een wereldwijde producent van gegroefde mechanische buisverbindingen. Sinds 1919 zorgen de innovatieve oplossingen en ontwerptoepassingen van Victaulic voortdurend voor een optimalisatie van de bouwproductiviteit en voor een vermindering van de risico’s. Hierdoor kunnen projecten op een veilige en tijdige manier en binnen het budget verwezenlijkt worden.

Vertrouwen scheppen in elk bouwwerk

De mechanische buissystemen met gegroefd uiteinde zijn ideaal voor alle mogelijke leidingnetwerken binnen een project. Het lichtere gewicht, de kleinere afmetingen en de hogere integrale kracht van gegroefde elementen vergeleken met gelaste of geflensde systemen, maken deze systemen ideaal voor leidingnetwerken in beperkte ruimte of in vertikale leidingnetwerken zoals in hoogbouw. De snelheid en het gemak van de installatie bieden kostenbesparingen en leveren een betere prestatie en betrouwbaarheid.

Minder arbeidskosten 

Onderaannemers zoeken naar manieren om hun kosten te verlagen. De materiaalkosten zijn vaak niet het grootste probleem. De arbeidskosten zijn veel variabeler en creëren aanzienlijke risico’s voor onderaannemers die hun projectkosten onder controle willen houden. Het gegroefde mechanische systeem reduceert dit risico en zorgt voor aantrekkelijke totale installatiekosten, omdat het merendeel van de totale kosten vast staat. Wanneer andere verbindingsmethodes worden gebruikt, is gewoonlijk 70% van de kosten variabel. Hierdoor is het moeilijk om het projectbudget goed in te schatten en wordt de onderaannemer aan grotere risico’s blootgesteld. Een gegroefd mechanisch systeem met een snelle en eenvoudige verbindingsmethode waar geen voorbereidingen ter plaatse voor nodig zijn, biedt grote besparingen op de installatiekosten.

Het gegroefde systeem van Victaulic is ideaal voor prefab-projecten, omdat de buizen offsite gesneden en gegroefd kunnen worden en de kleppen al op de pompinstallaties kunnen worden geplaatst voor montage ter plaatse, zodra dat nodig is. Deze werkmethode voorkomt het risico van verloren of beschadigde onderdelen ter plaatse, terwijl er ook minder ongelukken voorkomen omdat er minder materiaal wordt verplaatst.

Tijdsbesparingen

De eenvoudige en snelle installatie zijn de grootste voordelen van het gegroefde systeem, aangezien er slechts twee bouten en moeren nodig zijn om een goede verbinding tot stand te brengen.

Makkelijk in onderhoud

Een systeem dat gebruik maakt van gegroefde buisverbindingen kan veel sneller gespoeld en gereinigd worden dan een systeem dat andere verbindingsmethodes gebruikt. Als er onderdelen van het systeem losgekoppeld moeten worden, bijvoorbeeld om te voorkomen dat vuil water door een koeler stroomt, dan is dat absoluut geen probleem. Bij een gelast systeem duurt de constructie van een tijdelijke omleiding rond een koeler enkele dagen. Bij een gegroefd systeem wordt dit karwei binnen enkele uren geklaard. Ook is toegang voor reiniging van de filters en zeven na de spoeling veel sneller en eenvoudiger. Bovendien kan het leidingwerk te allen tijde op eenvoudige wijze worden aangepast.

Technici, onderaannemers en eigenaars profiteren allemaal van de gegroefde systemen van Victaulic. De ontwerptechnici kunnen ruimte besparen; onderaannemers besparen tijd en kosten en leveren projecten op tijd en binnen budget aan hun klanten; eigenaars profiteren van een efficiënt en betrouwbaar systeem dat eenvoudig te onderhouden is.

Zo integreren we vertrouwen in elke constructie !

Visit www.victaulic.com and follow us on: LinkedIn, Facebook, Twitter, and YouTube

bedrijfsvideo

bedrijfsfoto's

algemene informatie

Services Gegroefde mechanische buisverbindingen Adres Prijkelstraat 36
9810 Nazareth
België
Telefoonnummer +32 (0)9 381 15 00 E-mailadres viceuro@victaulic.com Website victaulic.com/

kaart

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.