Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Terug naar overzicht

Smappee nv

Smappee is een bekroond internationaal cleantechbedrijf dat zijn klanten wil helpen energie en geld te besparen door hun energieverbruik te verlagen en hun energie-efficiëntie te verhogen. Als bedrijf willen we de kans grijpen om de opwarming van de aarde te verminderen door een duurzame toekomst te bieden met gedecentraliseerde slimme energiehubs. Wij geloven dat dit alleen mogelijk is door energie-efficiëntie te stimuleren door de beste energiekeuzes gemakkelijk, leuk en financieel lonend te maken. Daarom investeren we bij Smappee continu in innovatieve producten met een modulair ontwerp.

De energierevolutie begint met één gedeeld systeem dat de energiestromen tussen de woning, de EV en het net kan monitoren en regelen. Smappee Infinity, onze slimme energietechnologie, monitort, visualiseert & regelt alle energiestromen -zon, energieverbruik, gas en water- binnen een site/gebouw en is geïntegreerd in elke Smappee-laadpaal. Het biedt inzicht, controle en betalingsmogelijkheden, geoptimaliseerde energie-efficiëntie, zelfvoorziening & dynamische load balancing van uw laadpark & de rest van uw terrein. Het biedt gecombineerd AC & DC opladen. Een trapsgewijze overbelastingsbeveiliging houdt het systeem van het gebouw binnen de vermogenslimieten, zodat er geen dure aanpassingen aan de elektrische installatie nodig zijn, zelfs niet met de extra vraag naar het opladen van EV’s. Geen zonne-energie? Smappee overweegt variabele & capaciteitstarieven om met de goedkoopste energie op te laden en laadpieken onder controle te houden. Het Smappee Dashboard biedt tal van functies die helpen bij het beheren en bedienen van een oplaadplein.

Smappee laadpalen voeden de e-mobiliteitsrevolutie en stimuleren tegelijkertijd het gebruik van hernieuwbare energie, omdat het flexibel, slim en snel opladen mogelijk maakt met geoptimaliseerd opladen op zonne-energie op elk moment. De perfecte oplossing om opladen op grote schaal mogelijk te maken, zoals langs snelwegen, openbare oplaadpleinen en bedrijven. In de toekomst zal Smappee het mogelijk maken om via zijn slimme energiebeheertechnologie stroom uit te wisselen met het net en het gebouw. De geïntegreerde AI van de EV Line optimaliseert het gebruik van variabele tarieven met behulp van dagvooruitprijzen om goedkope energie te kopen en op te slaan in grote batterijsystemen. Omdat DC-laden meer energie vereist dan wat zon/wind kan leveren om in de batterij op te slaan, zorgt de AI ervoor dat de batterij wordt gevuld met de goedkoopste energie die mogelijk is met behulp van day-ahead-prijzen.

Smappee werd in 2012 opgericht door Stefan Grosjean en Hans Delabie. Het bedrijf heeft zijn hoofdkantoor in de nieuwe cleantech hub ’Snowball’ in Harelbeke (België).

bedrijfsvideo

bedrijfsfoto's

algemene informatie

Adres Evolis 104
8530 Harelbeke
België
Telefoonnummer +32 (0)56 38 02 11 E-mailadres info@smappee.com Website smappee.com

kaart

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.