Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Terug naar overzicht

EcoDim

EcoDim presenteert nieuwe trends in dimmermarkt

EcoDim is met haar assortiment universele led dimmers inmiddels een gevestigde naam in de professionele installatiemarkt. “Het basisassortiment universele led dimmers staat al een tijdje, dus tijd voor nieuwe baanbrekende ontwikkelingen” aldus oprichter Nick Vriese.

Dimmen van led

Het dimmen van led verlichting gaat in de basis al steeds beter, maar men komt nog geregeld problemen tegen. Veelgehoorde problemen: knipperende lampen, zoemende/brommende lampen, niet passend schakelmateriaal, te weinig aansluitvermogen, geen afstelmogelijkheden,  enz. Met EcoDim led dimmers kan je deze obstakels vaak met de dimmer zelf oplossen.

Installatiegemak voor installateur

Als je als vakman bezig bent met een klus, dan is het prettig dat je geen verrassingen tegenkomt. Het assortiment van EcoDim is totaal ingericht op gebruiksgemak. Zo zijn de dimmers te gebruiken achter alle merken schakelmateriaal, werken ze vanaf 0W t/m max. 450W led vermogen, zijn er dimmers die zowel fase aan- als afsnijdende techniek ondersteunen, zijn ze voorzien van een MIN en vaak een MAX afstelling en zijn ze altijd 2-draads aan te sluiten. Kortom, dimmen zonder zorgen!

Smarthome is dé trend

Naast de conventionele led dimmers worden slimme systemen steeds vaker toegepast. Daarbij zijn vooral controllers op basis van Zigbee en Z-Wave populair. Met name het protocol Zigbee is aan een enorme opmars bezig. Bekende namen als Philips Hue, Homey, Trust (KlikAanKlikUit), Aduro Smart en Aeotec SmartThings hebben gekozen voor Zigbee protocol. Daarnaast wordt de spraakondersteuning van Google Assistant en Amazon Alexa ook steeds vaker toegepast. “We zien de verkoop van slimme dimmers het afgelopen jaar enorm groeien, al heeft het aantal conventionele led dimmers nog wel de overhand.”

Ontwikkeling slimme led dimmers

EcoDim is ruim drie jaar geleden al begonnen met de ontwikkeling van slimme led dimmers. Waar sommige merken “smarthome” als basis nemen voor het ontwikkelen van producten, heeft EcoDim een andere benadering. “Wij nemen als basis een stabiele universele led dimmer en maken deze smart. Dimperformance en gebruiksgemak staat bij ons namelijk altijd op één!”

EcoDim heeft inmiddels verschillende led dimmers op basis van Zigbee en Z-Wave, welke gemakkelijk in de meest verkochte smarthome systemen te integreren zijn. Deze smart dimmers zijn ook als conventionele led dimmers te gebruiken en hebben dezelfde functionaliteiten. Zo zijn deze dimmers ook gewoon 2-draads aan te sluiten, maar kan je ook draadloze koppelingen maken met draadloze schakelaars om bijvoorbeeld een wissel- of kruisschakeling te creëren.

Het Nederlandse bedrijf heeft op het gebied van smart dimmers de afgelopen twee jaar al twee wereldprimeurs geïntroduceerd. Namelijk de eerste smart dimmer met druk/draaiknop (ECO-DIM.07) en dit jaar kwam hier ‘s werelds eerste Zigbee duo led dimmer (ECO-DIM.05 Zibgee) bij. 

In 2012 onder een andere naam in de consumententak begonnen met de verkoop van led verlichting. Al snel werd duidelijk dat de led verlichting ook gedimd moest worden en hiervoor speciale led dimmers voor nodig zijn. Toen we de problematiek in deze markt ondervonden zijn we hier direct ingedoken. Omdat we in de beginperiode veel via onze consumententak hebben verkocht, hebben we veel feedback gekregen vanuit de markt. Zo hebben we onze producten kunnen ontwikkelen tot de klantvriendelijke led dimmers die het nu zijn.

Inmiddels hebben we een aardige dekking in de Nederlandse markt en bestaat ons assortiment voor de professionele installatiebranche uit universele led dimmers, slimme dimmers, slimme lampen, draadloze schakelaars en unieke spatwaterdichte (IP54) inbouwspots met een zeer kleine inbouwdiepte (23mm). Wij bieden onze klanten vooruitstrevende producten, kwaliteit, kennisoverdracht en service. En we blijven altijd ontwikkelen, dus stay tuned!

bedrijfsfoto's

algemene informatie

Adres Dr. Huber Noodtstraat 89
7001DV Doetinchem
Nederland
Telefoonnummer +31 (0)314-728786 E-mailadres info@ecodim.nl Website www.ecodim.nl btw nummer NL859150616B01

kaart

Gerelateerde artikelen

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.