Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Zoutvrije kalkpreventie, in 45 minuten geïnstalleerd

Zoutvrije kalkpreventie, in 45 minuten geïnstalleerd

Steeds meer consumenten zoeken een alternatief voor de klassieke waterontharder: zonder zout en chemicaliën, goedkoper en met minder onderhoud. OneFlow® verovert daarbij langzaam maar zeker een plekje binnen Nederlandse en Belgische huishoudens. Installateur Peter Stokje van Stopet Installatiebedrijf ziet wel voordelen: “OneFlow past in de meterkast, neutraliseert ook bestaande kalk en heeft geen zout, elektriciteit en spoelingen nodig.”

Het harde water in Nederland en België is een flinke aanslag op sanitaire installaties en tegels in keukens en badkamers. Stokje komt het in zijn werk dagelijks tegen. “Mensen zijn het poetsen zat en vragen mij om een oplossing. De klassieke waterontharders zijn veelal groot, duur en vragen veel werk aan bijvullen en doorspoelen.” Op zoek naar een alternatief stuitte hij op “anti-kalksysteem” OneFlow®.

Technologie voor kalkneutralisatie

De Template Assisted Crystallization-technologie van OneFlow® neutraliseert kalk zonder dat zout, chemicaliën en elektriciteit nodig zijn. Het patroon in het OneFlow®-systeem trekt de calcium- en magnesiumdeeltjes in hard water aan en zet deze om in microscopisch kleine kristallen. Het water behoudt zijn calcium, welke niet langer meer aan oppervlaktes zal hechten. “Simpeler gezegd, de mineralen blijven niet kleven als harde kalkaanslag aan douchewand, leidingen en apparatuur, maar spoelen moeiteloos mee met het water”, aldus Stokje.

Kalkaanslag op verwarmingselementen wordt voorkomen.

 

Installatie in een rap tempo

De OneFlow® heeft alleen een toevoer- en een afvoeraansluiting nodig. Dit scheelt per installatie een terugloop, afvoerleiding, regeneratie en zoutopslag. “Andere systemen vragen veel meer installatietijd. Je hebt daarbij geluk nodig dat afvoeren en elektrische aansluiting al in de buurt zijn. Met de installatie van de OneFlow ben ik hooguit 45 minuten bezig.” Inmiddels installeert Stokje zo’n 15 tot 20 OneFlow®-systemen per maand. “Wat klanten overtuigt, is de betaalbaarheid en gebruiksvriendelijkheid van het systeem. Ze hebben er geen omkijken naar, hoeven nooit zout bij te vullen en worden ’s nachts niet wakker van spoelingen. Beide heeft OneFlow namelijk niet.”

In de meterkast

OneFlow® dient bij de hoofdkraan geplaatst te worden, strak tegen de watermeter aan. “Dan pakt hij het hele systeem mee en gooi je geen rendement weg.” Om het rendement altijd zo hoog mogelijk te houden, is het advies om het TAC patroon van een standaard OneFlow® elke twee jaar te vervangen, die van een OneFlow+ na 3 jaar. Door de OneFlow® online te registreren, ontvangen consumenten automatisch een reminder. Hoe ze het filter zelf kunnen vervangen, laat de installateur hen zien. ‘’Oh, dat kunnen we makkelijk zelf’, krijg ik dan vaak te horen. Kijk, ook dat maakt OneFlow® zo fijn.”

Dankzij de compacte afmetingen van 18 centimeter doorsnee en 60 centimeter hoog, past de standaard OneFlow® in 99% van de gevallen in de meterkast van een gezinswoning.

 

Zeer doeltreffend

OneFlow® is medio 2017 in de Benelux geïntroduceerd door Watts Benelux, fabrikant van producten die bijdragen aan comfort en veiligheid op het gebied van water(kwaliteit). Vicky Gadeyne, Product Promotor bij Watts Benelux: “In de Verenigde Staten is OneFlow al ruim 12 jaar op de markt voor commerciële en industriële ketens. Daar komt de Template Assisted Crystallization-technologie altijd als beste anti-kalkproces uit de test.” In de Benelux richt Watts zich met de OneFlow® op de residentiële markt. Daar wordt het inmiddels omarmd door consument én koopwijzers. Test Aankoop België roemde de OneFlow® begin 2019 als ‘zeer doeltreffend’ in vergelijking met 4 andere zoutvrije systemen.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.