Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
‘Zonne-energiesystemen met een hoog rendement en een snelle terugverdientijd’

‘Zonne-energiesystemen met een hoog rendement en een snelle terugverdientijd’

Uitdagingen, oplossingen en aanbieders genoeg, als het gaat om de verduurzaming van vastgoed. Maar wat als betrouwbaarheid en grootverbruik samengaan, zoals in de industrie? Pon Power heeft als turnkey-systeemleverancier een brede ervaring. “Zonne-energiesystemen kunnen door ons met een integrale aanpak worden aangeboden, van advies tot montage”, zegt Product Manager Solar Maarten de Rooij. 

Na de succesvolle introductie van de Cat Solar zonnepanelen eind 2018, wil Pon Power meer aandacht geven aan duurzame energie. Solartechniek en de industrie eromheen zijn zich aan het professionaliseren. Er komt steeds meer vraag naar goed advies en een betrouwbare partner die de belangen van klanten behartigt en hen ondersteunt bij het realiseren van hun duurzaamheidsdoelstellingen.

Bedrijven die actief zijn in de bouw zijn een belangrijke doelgroep voor Cat Solar. Deze bedrijven willen vaak zonne-energie als extra energiebron gebruiken met het oog op duurzaamheid en lagere energielasten. Pon Power, de Nederlandse dealer van Cat Power Systems-vermogensoplossingen, is groot geworden als systeempartner in de glastuinbouw en in de ziekenhuisbranche. “Teruglevering van CO2 door middel van een WKK-installatie (warmtekrachtkoppeling; red.) is daar bijvoorbeeld een belangrijk item, en een koppeling van zonne-energie en noodstroomvoorzieningen is vaak aan de orde. Op het gebied van integratie zijn wij al heel ver. Nu nog wordt vooral met dieselgeneratoren gewerkt als het gaat om noodstroom, maar wij bieden ook de oplossing voor het overschakelen naar gas en de buffering van stroomvoorzieningen door middel van batterij-opslag.” 

High-end-oplossingen

Pon Power doet dat altijd op basis een integrale turnkey, met eigen montage als uitgangspunt en een grondige advisering met betrekking tot subsidies, rendement en Levelized Cost of Energy, ofwel een zo laag mogelijke kWh-prijs uit het zonne-energiesysteem. De Rooij: “Wij hebben een langetermijnscope, net als de meeste grootverbruikers op energiegebied. Je investeert en bouwt tenslotte voor de levensduur.”

De Rooij weet dat bij duurzaamheidsinvesteringen vaak niet alleen een ideële behoefte bestaat – al dan niet gebonden aan regelgeving, maar dat besparing hoge prioriteit heeft. “Wat wij altijd als eerste noemen, is betrouwbaarheid van zowel de producten als de leverancier. Een bedrijf zoals in de industrie, waar een uur stilstand al snel een ton kost, kan niet zonder stroom. Betrouwbaarheid is maximaal voorzien in onze garantietermijn: altijd 25 jaar voor zonnepanelen; die worden in de markt doorgaans met een garantietermijn van slechts tien jaar aangeboden.” Deze garantie wordt extra gedekt door de Amerikaanse fabrikant. “Betrouwbaarheid, besparing en rendement worden gevat in een zo laag mogelijke Levelized Cost of Energy. Grootverbruikers met een continuïteitsbehoefte weten dat high-end-oplossingen de norm zijn. Met Cat Solar zonne-energiesystemen, die voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen, is betrouwbaarheid gegarandeerd.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.