Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Zijn uw objecten al beschermd tegen lekkages?
Installatie van het Andel Floodline systeem.

Zijn uw objecten al beschermd tegen lekkages?

Van datacenters, expositieruimtes, museumdepots, bibliotheken en ziekenhuizen tot en met kantoren: een goede lekdetectie is essentieel om lekkages van vloeistoffen en gassen vroegtijdig te detecteren én om schades aan bijvoorbeeld apparatuur, kunst, data en documenten te voorkomen. Distributeur van Andel signaleringssystemen HVAC Nederland speelt hierop in met een geavanceerd zonesysteem, dat volledig naar klantwens kan worden ingericht én aangepast.

“In de meeste situaties is het niet de vraag óf lekkages zullen optreden, maar wanneer zij zich zullen voordoen”, vertelt Frank Joosten van HVAC Nederland. “Om onacceptabele schades voor te blijven, doen bedrijven en instellingen er verstandig aan om hun kwetsbare producten en/of ruimtes te beveiligen.” In de markt zijn talloze lekdetectie-oplossingen beschikbaar, vertelt hij. Zo kunnen vloeistof- en gasleidingen bewaakt worden met sensoren. “Een andere mogelijkheid is om separate objecten te beschermen. De bekendste methode in dit kader is de puntsensor die, wanneer hij in contact komt met water of andere vloeistoffen, automatisch een alarm activeert. In ruimtes zijn zonebeschermingen aan te bevelen, omdat we hiermee – ten opzichte van bijvoorbeeld ‘long line detectie’ – meerdere vliegen in één klap kunnen slaan.”

Uniek aan de Andel systemen is dat zowel gas (CO2), koudemiddelen (zoals R410A en R32), water en olie, maar ook afwijkende temperaturen en relatieve vochtigheid gedetecteerd kunnen worden.

Voordelen van zonebescherming

Met zonebescherming kunnen zowel (grotere) ruimtes als losse objecten nauwkeurig gemonitord worden, vertelt Joosten. “Alle zones worden afzonderlijk bewaakt en weergegeven. Hierdoor kan het bovenliggende detectiesysteem ook eventueel gelijktijdige of opeenvolgende zonealarmen zonder problemen detecteren, lokaliseren én rapporteren, waarna passende actie kan worden genomen. Zowel door de technische dienst als door het systeem zelf.” Op een groot scherm op het bedieningspaneel worden status- en alarminformatie 24/7 inzichtelijk gemaakt. “Bovendien kunnen eenvoudig koppelingen worden gemaakt met het gebouwbeheersysteem. Daarnaast behoren automatische email- of SMS-meldingen tot de mogelijkheden.”

Volledig op maat

Na ar wens kunnen de zonebeschermingen van HVAC Nederland onder de (systeem)vloer of boven het plafond worden aangebracht. “Uniek aan de Andel systemen is dat zowel gas (CO2), koudemiddelen (zoals R410A en R32), water en olie, maar ook afwijkende temperaturen en relatieve vochtigheid gedetecteerd kunnen worden. Ook kunnen brandmelders en bewegingsmelders worden toegevoegd, waardoor de bescherming van ruimtes én objecten naar het allerhoogste niveau wordt getild”, besluit Joosten. “Je hoopt het nooit nodig te hebben, maar mocht het onverhoopt een keer fout gaan, dan bewijst het systeem direct zijn waarde.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.