Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Jaarboek

‘Zelfs de sterkste kabels moeten soms beschermd worden tegen invloeden van buitenaf’

Bild-138
Er zijn zeer veel verschillende PMA-beschermslangen en accessoires verkrijgbaar.

Tekst | Desiree Pennings

Beeld | Pantaflex

15 december 2022 Leestijd 5 minuten

Deel dit artikel

Kabelbescherming op maat

De Cable Connectivity Group (CCG) staat bekend om haar innovatieve kabeloplossingen voor alle denkbare sectoren en industrieën. Als die kabels invloeden ondergaan van buitenaf, moeten ze extra beschermd worden. Daarvoor biedt Pantaflex (distributiepartner van CCG) de PMA-kabelbeschermslang op maat. U kunt dus niet alleen bij CCG terecht voor vele soorten (speciaal)kabels, maar ook voor de bescherming daarvan.

“Wanneer je te maken hebt met invloeden van buitenaf, zet je natuurlijk sterkere kabels in, maar zelfs die kunnen niet altijd alles aan”, vertelt Jerry Matena, key account manager bij Pantaflex. Daarom biedt Pantaflex de PMA-beschermslang aan voor zowel statische als dynamische toepassingen. Matena: “Bij invloeden van buitenaf moet je denken aan mechanische, thermische, chemische en elektrische invloeden. Onze beschermslangen voorkomen dat kabels kapot gaan of dat er vuil tussen komt, zoals dat kan voorkomen bij hygiënische applicaties. Bijvoorbeeld door ze te bundelen in één beschermslang. Zo voorkomen we dat machines lang onnodig of ongepland stilstaan voor reparatie, onderhoud of reiniging. Continuïteit, duurzaamheid en betrouwbaarheid is zeer belangrijk in diverse industrieën, zoals Food and Beverage, Farmacie, Offshore, Rail and Automotive en OEM-applicaties. Er zijn zelfs PMA-toepassingen die geschikt zijn voor explosiegevaarlijke omgevingen.”

Pantaflex is distributiepartner van CCG, dat bekend staat om de innovatieve kabeloplossingen.

Accurate data

Er zijn zeer veel verschillende PMA-beschermslangen en accessoires verkrijgbaar, van zeer flexibel tot uiterst robuust en bestand tegen hoge of juist lage temperaturen. Als voorbeeld van een toepassing noemt Matena kabels die onder treinen hangen. “Die worden gekozen op sterkte en dynamische eigenschappen, maar ze krijgen natuurlijk veel mechanische en chemische invloeden voor hun kiezen: stoffen, gruis, steenslag, chemische stoffen die op het spoor liggen en hoge temperaturen. Met onze PMA-beschermslangen kun je al die kabels samen bundelen, waardoor je slechts één slang ziet lopen.”

Ook bij de aanbouw van datacenters wordt vaak gebruik gemaakt van beschermslangen. Hier gaat het niet altijd om robuuste kabels, maar juist om heel kwetsbare, zoals glasvezelkabels. Matena: “Glasvezelkabels zijn kwetsbaar en dus mechanisch niet zwaar belastbaar. Daarom worden ook voor deze kabels onze beschermslangen ingezet. Zo worden deze beschermd tegen overbuigen en mechanische invloeden. Ook bieden onze kabeloplossingen bescherming tegen elektrische storingen. Bij een normale kabel gaat een frequentieregelaar bijvoorbeeld trippen door de elektromagnetische interferentie. Dat kun je voorkomen met EMC-bescherming van PMA. Zo weet je zeker dat de data bij meet- en regeltechniek accuraat is.” 

De PMA-beschermslangen van Pantaflex beschermen kabels en bundelen ze.

Advies en ondersteuning

Pantaflex bestaat inmiddels al bijna twintig jaar. Al die tijd biedt ze PMA-producten aan, waarbij ze de enige distributeur in Nederland is. “We leveren niet alleen de slangen, maar ook componenten als wartels, kabelondersteuning en kabelrups, kabelaccessoires en kabelassemblage. Kortom: alle kabeloplossingen in een one-stop-shop voor onze klanten. We weten als geen ander wat de toepassingsgebieden, uitdagingen en applicaties zijn en kunnen op dit gebied duidelijk advies en ondersteuning bieden. Zo ontzorgen we onze klanten volledig. CCG en haar dochtermaatschappijen Jobarco en Pantaflex staan er niet voor niets om bekend dat zij hun klanten een totaalpakket willen bieden, gebaseerd op een langdurig partnerschap”, aldus Matena.     

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Sander van Hout

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht