Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Zelf de luchtkwaliteit meten

Zelf de luchtkwaliteit meten

Een gezonde lucht in huis is afhankelijk van een aantal factoren. De temperatuur is een belangrijke factor, maar ook tocht en vocht veroorzaken een ongezonde luchtkwaliteit. Van belang is te kijken hoe het met de isolatie is gesteld en of bijvoorbeeld de juiste schoonmaakmiddelen worden gebruikt? De luchtkwaliteit in huis is erg belangrijk want deze is namelijk medebepalend voor de gezondheid van de inwonenden.

Iedereen wil in een gezond en veilig huis wonen. Het begint bij de luchtkwaliteit in huis meten. Er bestaat nog geen luchtkwaliteit meten in woning app, maar het belang van een luchtonderzoek woning is groot. Door het gebrek aan zuurstof of een te droge lucht ontstaan concentratieproblemen, benauwdheid en zelfs een constant grieperig gevoel. Maar ook een verkeerde luchtstroom is onder andere een veroorzaker van doorlopende pijn in nek en schouders.

Meten is weten

De luchtkwaliteit meten in woning is natuurlijk zelf uit te voeren. Maar dat is wel een hele onderneming. Allerlei, vaak dure, apparatuur moet worden aangeschaft en de vraag is wat er gemeten dient te worden? Wat zijn de klachten? Gaat het om een teveel aan stikstof of fijnstof? Het is verstandiger hiervoor deskundigen in te schakelen. Die weten hoe er onderzoek gepleegd moet worden en op welke manier de resultaten van het onderzoek geanalyseerd dienen te worden. Bovendien beschikt de deskundige over de juiste apparatuur en weet die ook door studie hoe daar mee om te gaan.

Van ongezond naar gezond

Op deze manier wordt van een ongezonde situatie snel overgegaan naar een voor de inwonenden gezonde situatie. Eerst wordt besproken wat er gemeten moet worden en aan de hand daarvan meet de deskundige op de goede plekken de juiste waarden. Met de daarvoor bestemde apparatuur. Fijnstof thuis meten kan natuurlijk ook zelf, maar zekerheid of de metingen accuraat zijn, is er niet. Het kan zijn dat de gebruikte, misschien verouderde apparatuur, dit niet juist aangeeft. Feit is dat we zekerheid willen en dat we twijfelen aan de luchtkwaliteit in huis. Luchtkwaliteit in huis laten meten is dus een verstandigere optie.

Zelf luchtkwaliteit meten is altijd een mogelijkheid, maar aan te raden is dit te laten doen door een vakkundig bedrijf. Met deskundig personeel dat over de juiste apparatuur beschikt. Dan is er zekerheid over de luchtkwaliteit in eigen omgeving. Een gedegen onderzoek is die enige zekerheid. Laat de luchtkwaliteit meten door een expert in luchtonderzoek.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.