Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Wordt er een nieuw bedrijfspand gebouwd? De laadpaal is onmisbaar

Wordt er een nieuw bedrijfspand gebouwd? De laadpaal is onmisbaar

Wordt er binnenkort een nieuw bedrijfspand gebouwd? Dan is bij de ontwerpfase hopelijk al rekening gehouden met het toevoegen van één of meerdere laadpalen. Helaas wordt dit in de praktijk toch nog vaak vergeten. Is dit bij jouw opdrachtgever het geval? We geven je in dit artikel 3 tips om jouw opdrachtgever te overtuigen om te kiezen voor laadpalen zakelijk.

1. Service voor bezoekers en werknemers

Een of meerdere laadpalen toevoegen op je bedrijfsterrein is een extra service. Zowel voor je werknemers als voor klanten. Doordat steeds meer mensen hybride of volledig elektrisch rijden, is het vervelend als ze hun auto of bedrijfswagen niet kunnen opladen bij het bedrijf. Naast dat het een hoop frustratie scheelt, heeft het ook invloed op hoe groen het bedrijf onderneemt. En aangezien groener ondernemen een steeds belangrijker onderwerp is, is het slim om hier goed over na te denken.

2. Kopen van een laadpaal is niet direct nodig

Veel ondernemers denken dat je een laadpaal direct moet kopen, waardoor de kosten in één keer hoog zijn. Maar dat is gelukkig niet het geval! Leasen is ook een goede optie. Net als wanneer een ondernemer een auto least, zorgt het leasen van een laadpaal ervoor dat hij volledig wordt ontzorgd. Door het betalen van een vast bedrag per maand, hoeven ze bijvoorbeeld geen verzekering af te sluiten en is het onderhouden en repareren door een erkend installateur inbegrepen.

3. Er zijn fiscale voordelen

Dat er subsidie is voor het aanschaffen van een elektrische auto, is redelijk bekend. Maar ook voor het kopen van een laadpaal zijn er diverse fiscale voordelen. Zo kunnen ondernemers bijvoorbeeld de aanschaf en het plaatsen van een zakelijke laadpaal als kosten opvoeren. Hierdoor besparen ze belasting. Daarnaast zijn de periodieke kosten aftrekbaar. Dit zorgt voor nog meer voordeel.

Maar dat niet alleen: een laadpaal kan onder van de aanschaf van een elektrische auto vallen. Hiervoor kan maximaal € 40.000,- aangevraagd worden. Als de laadpaal apart wordt aangemeld, dan is het van belang dat de laadpaal op eigen terrein staat.

Naast deze voordelen zijn er ook nog een aantal subsidies beschikbaar. Dit verschilt per gemeente, maar ze hebben helaas vaak invloed op het aanvragen van openbare laadpalen. Handig om te benoemen en te checken, maar als de laadpaal op de parkeerplaats van het bedrijf moet komen, is het niet altijd relevant.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.