Wolf ISH 2017
00:55
21-03-2017

Wolf op de ISH 2017

Wolf presenteerde op twee stands (hal 8 en 11) de noviteiten in het assortiment van de systeemaanbieder. De staande HR ketel serie MGK-2 wordt verder uitgebreid met types voor 800 en 1000 kW. De serie biedt nu capaciteiten van 130 tot 5000 kW in cascadeopstelling. De split warmtepompen BWL-1S zijn nu verkrijgbaar in een modulaire opbouw met nog meer flexibiliteit en tevens als “ Heatpump Center” met een 200 of 300 liter voorraadvat. De serie heeft de Plus X Award gewonnen in 4 categorieën: Hoge kwaliteit, design, functionaliteit en ecologie.   

Op het gebied van regelsystemen en diensten presenteerde Wolf de BM-2 bedienmodule die nu naast zwart ook beschikbaar is in het wit. De communicatiemodules ISM7e en ISM7i worden als nieuwe generatie leverbaar als Wolf Link Pro en Link Home. De Link Pro is geschikt om naast verwarmingsystemen ook WKK’s en luchtbehandelingskasten te integreren in het Smartset-Systeem. Hiermee kunnen deze systemen eenvoudig bediend worden met de nieuwe App (iOS en Android) of voor exacte aansturing en bewaking via een internet browser.

Voor de luchtbehandelingssystemen introduceerde Wolf een nieuwe serie met gecombineerde split warmtepompen met meer intelligentie, waardoor bijvoorbeeld geen hinder ontstaat door de ontdooicyclus van de warmtepompen. Wolf presenteerde een hoog rendement twincoil systeem met rendementen tot 70%, waarmee de ErP2018 eisen worden vervuld.

Op de ISH werd tevens het nieuwe online portaal voor de professional geïntroduceerd. Onderdeel daarvan is o.a. de 2 minuten selectietool, waarmee online een luchtbehandelingskast kan worden geselecteerd. Na de selectie biedt de tool een exacte opgave van afmetingen, gewicht en specificaties. Er zijn niet alleen 2D en 3D tekeningen beschikbaar maar ook een BIM bestand, welke middels de Wolf BIM tool direct in Autodesk Revit ingelezen kan worden.

 

Installatie en Bouw Nederland partners

SchoolventilatieCaleffi Hydronic Solutions