Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
HVAC

WOLF CHT-monoblock: Woonhuisventilatie en warmtepomp als één team.

Speciaal geschikt voor nieuwbouwprojecten introduceert WOLF het CHT-monoblock. Het CHT combineert een warmtepomp, centrale woonhuisventilatie en een voorraadvat in een bijzonder compacte, visueel aantrekkelijke oplossing.

WOLF_Ambiente_CHT kopiëren

12 april 2021 Leestijd 4 minuten

Deel dit artikel

Met de keuze uit tien varianten is er altijd een passende oplossing beschikbaar, afgestemd op de behoeften van de eindgebruiker. De CHT zorgt op betrouwbare wijze voor een gezond binnenklimaat en voorkomt daarbij schimmelvorming. Speciale filters in de luchttoevoer voorkomen dat pollen, fijnstof en andere luchtverontreinigende stoffen uit de buitenlucht het huis binnendringen. Dit is vooral belangrijk voor mensen met een allergie. De combinatie van een krachtige maar stille warmtepomp en ventilatietechnologie zorgt niet alleen voor een optimaal binnenklimaat. Het samenspel van deze oplossing schept ook de beste voorwaarden voor een aanzienlijke besparing op energiekosten ten behoeve van verwarming dankzij het hoge rendement op warmteterugwinning en een SCOP van ruim boven de 5 voor ruimteverwarming.

De hele unit op minder dan één vierkante meter

De CHT, bestaande uit de monoblock warmtepomp en een woonhuisventilatiesysteem, combineert warmwaterbereiding, verwarming, koeling en ventilatie in één modulaire oplossing. De opstelling wordt geleverd inclusief geïntegreerd buffervat en expansievat. De grootte van het voorraadvat en de warmtepomp (7/10 kW) kunnen naar behoefte worden geconfigureerd en door het compacte ontwerp neemt de installatie weinig ruimte in. Het royale voorraadvat van 180 of 280 liter biedt voldoende capaciteit voor huishoudens met een grotere behoefte aan warm tapwater. Met een domoticasysteem als KNX kunnen de ventilatie en verwarming van de woonkamer handig vanaf de bank worden bediend.

Woonhuisventilatie

De WOLF CHT zorgt met de geïntegreerde, zeer stille woonhuisventilatie met een maximaal luchtdebiet van 300 m³/h voor een automatische toevoer van frisse lucht. Bovendien biedt het een optimale bescherming tegen schimmels en vervuilde lucht. De geïntegreerde warmtewisselaar maakt het mogelijk warmte terug te winnen uit de afvoerlucht. Hierdoor wordt het milieuvriendelijke effect van de monoblock warmtepomp nog verder versterkt.

Warmtepomp

De warmtepomp gebruikt vrij beschikbare omgevingswarmte uit de lucht en stoot geen CO2 uit tijdens de werking. Het monoblock gebruikt R290 als milieuvriendelijk en natuurlijk koelmiddel. De warmtepomp is voorzien van een geavanceerde Smart Grid Ready- en EEBUS- functie. De opgewekte energie van PV-panelen kan aangewend worden voor de voeding van de warmtepomp. Eindgebruikers hebben daarmee toegang tot goedkope, zelf opgewekte elektriciteit wanneer deze is aangesloten op een PV-systeem om onder andere de warmtepomp te laten werken. Uiteraard kan de innovatieve warmtepomp koelen via de vloerverwarming, wat ook zorgt voor een evenwichtig en aangenaam binnenklimaat. Daarnaast kent de warmtepomp een geluidsdruk van slechts 32-34 dB(A) in de stilte modus.

Installatie en controle zo eenvoudig mogelijk gemaakt

Het modulaire ontwerp met praktische plug-in-verbindingen zorgt voor een eenvoudige plaatsing en een tijdbesparende installatie. Diverse accessoires, zoals wand- en vloerconsoles voor de warmtepomp-buitenunit of moderne, visueel aantrekkelijke UniAir-designventielen zorgen voor een probleemloze installatie en inbedrijfstelling. Na inbedrijfstelling kunnen met de moderne BM-2 bedieningsmodule de temperatuur en de luchthoeveelheid worden geregeld. Met de interfacemodule WOLF LinkHome en het Smartset portaal kunnen de systemen bovendien op elk moment via het internet of via de Smartset app worden bediend.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • Z&R

  Z&R

  Platform over zon- en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen

  Naar website
 • Profiel

  Profiel

  Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid

  Naar website
 • I&L

  Instore & Livecomm

  Platform over beurzen, retail & online business

  Naar website
 • I&B

  Installatie & Bouw

  Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit

  Naar website
 • GWW

  Grond / Weg / Waterbouw

  Platform over civiele techniek & infrastructuur

  Naar website
 • B&S

  Beton & Staalbouw

  Platform over beton en staal in de bouw

  Naar website
 • Gevelbouw

  Gevelbouw

  Platform over gevels, glas & daken

  Naar website
 • badz

  Bouwen aan de Zorg

  Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland

  Naar website
 • mediagroeplogo

  Binnenwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
0%