Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
WITH YOU. ALWAYS!

WITH YOU. ALWAYS!

Comelit, specialist in video-deurintercom, camerabewaking, inbraakbeveiliging, toegangscontrole en brandbeveiliging, heeft een nieuwe identiteit waarin betrokkenheid, betrouwbaarheid én samenwerking op elk niveau centraal staan.

‘Veranderen om meer onszelf te kunnen zijn’. “Het lijkt een cliché, maar ook wij zien dat de wereld verandert”, vertelt Peter van Veen, General Manager van Comelit Nederland. “De snelgroeiende vraag naar kennis, het schreeuwende tekort aan vakmensen én het grote aantal projecten dat op stapel ligt, zorgen ervoor dat installateurs onvoldoende tijd hebben voor (bij)scholing, om aanbiedingen te maken en/of om projecten snel op te starten. Comelit speelt hier al enkele jaren op in met systemen die het werk simpeler, sneller en efficiënter maken, zonder in te boeten aan kwaliteit en veiligheid.”

Brug tussen kennis en installateur

“Comelit bevindt zich in een marktniche binnen de elektrotechniek”, benadrukt Van Veen. “Waar installateurs dagelijks meterkasten, wandcontactdozen en schakelaars aansluiten, komt het installeren van intercomsystemen, camerabewaking en brandmeldinstallaties minder frequent voor. Dit betekent dat de dagelijkse handigheid op dit vlak ontbreekt. Comelit ondervangt deze (kennis)kloof door een brug te slaan tussen de techniek en de installateurs, die wij als onze ‘helden’ beschouwen. Immers zorgen zij ervoor dat onze producten ook toegepast worden. Om onze relatie naar het allerhoogste niveau te tillen, hebben wij de afgelopen jaren wereldwijd geïnvesteerd in meer mensen. Terwijl iedereen zijn mond vol had van digitalisering, hebben wij de regio’s in ons land juist meer verdeeld, van zes naar negen. Hierdoor staan onze accountmanagers nóg dichter bij onze klanten en kunnen zij maximale ondersteuning bieden. Bovendien is onze binnendienstafdeling flink uitgebreid, waardoor er altijd iemand beschikbaar is om te luisteren én om praktische hulp te bieden. Hoe makkelijk of moeilijk een vraag ook is.”

Met MyComelit kunnen gebouweigenaren en installateurs alle geïnstalleerde systemen vanaf elke plek en realtime programmeren, inzien, beheren en bewaken.

Dynamische app

Naast extra mensen heeft Comelit geïnvesteerd in een dynamische app voor gebouweigenaren en installateurs, MyComelit, waarmee zij alle geïnstalleerde systemen vanaf elke plek en realtime kunnen programmeren, inzien, beheren en bewaken. Ook kunnen zij eigen informatie opslaan én biedt de app mogelijkheden voor predictive maintenance, waardoor veiligheid en gemak perfect samenkomen.

Sterk, betrouwbaar en mensgericht

“De mens staat centraal bij elke beslissing die wij nemen”, vertelt Van Veen. “Ongeacht of dit de installateur, aannemer, architect, distributeur of medewerker is. De identiteit van Comelit is die van caregiver: het bedrijf dat er altijd wil zijn, dat wil helpen en dat zorgdraagt voor continuïteit, zorg en vertrouwen. Dat is wat we doen, wat ons sterkt en waarmee we het verschil maken. Om dit ook zichtbaar te maken richting onze relaties, hebben we begin dit jaar onze slogan ‘Passie, Technologie en Design’ vervangen door ‘With you. Always’. Een volgende stap was om ook ons logo hierop aan te passen. Ons nieuwe logo reflecteert alle waarden die bij ons horen, die ons uniek maken en waarmee we onszelf op de markt onderscheiden.”

Caregiver in optima forma

“With you. Always betekent dat wij klaarstaan voor iedereen die onze producten gebruikt”, aldus Van Veen. “Van onderzoek en ontwikkeling t/m aftersales en opleiding. Waar onze R&D-afdeling continu werkt aan gemakkelijk te programmeren en betrouwbaar te beheren oplossingen, helpen onze binnen- en buitendienstmedewerkers om de juiste productcombinaties voor elk project en elke klantvraag te bepalen. Tijdens de installatie staan we klaar om vragen te beantwoorden en om problemen op te lossen, terwijl onze aftersales toeziet op een langdurige en betrouwbare werking. Installateurs die dit wensen, kunnen bovendien bij Comelit terecht voor ondersteuning bij hun professionele ontwikkeling.”

“With you. Always betekent ook dat wij dichtbij onze distributeurs/groothandels staan, om samen te zorgen voor synergie op commercieel, operationeel en logistiek gebied. Maar ook dat wij waardevolle partnerschappen aangaan met onze leveranciers, ze helpen om aan onze eisen te voldoen en ze bijstaan tijdens de realisatie van onze producten en hun onderdelen. With you. Always is bovendien onze manier om wereldwijd klaar te staan voor onze medewerkers, door een aangename werkomgeving te bieden waarin zij hun dagelijkse werkzaamheden goed en zorgeloos kunnen uitvoeren én hun eigen vaardigheden en professionaliteit maximaal kunnen ontwikkelen.”

Peter van Veen,General Manager Comelit Nederland BV.

Volmaakte eenheid

“De nieuwe identiteit van Comelit is, meer nog dan een grafisch teken, een symbool voor wie Comelit is en waar wij voor staan: betrouwbaar, solide en dichtbij”, aldus Van Veen. “Onze identiteit wordt, nog vóór het typografische ontwerp en de kleuraccenten, bepaald door een grafisch teken dat de eerste twee letters van onze naam weergeeft: CO. Deze letters staan niet alleen voor het symbool van oneindigheid (infinity), maar ook voor cooperation, conversation, connection, communication, collegue en tal van andere termen die ons bedrijf een uniek karakter geven én waarin de mens centraal staat.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.