Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Wilo-Padus PRO: efficiënte oplossing voor betrouwbare afvoer van vuilwater uit bouwputten

Wilo-Padus PRO: efficiënte oplossing voor betrouwbare afvoer van vuilwater uit bouwputten

Vuilwater-dompelpompen zijn bij vuilwaterafvoer uit bouwputten blootgesteld aan zware belastingen door abrasieve media. Hierdoor bestaat het gevaar, dat het pompvermogen voortdurend afneemt en het energieverbruik stijgt. In het ergste geval wordt het water niet meer volledig opgepompt. De gevolgen: vertragingen of onderbreking van de bouw. Wilo biedt met de Wilo-Padus PRO een efficiënte en tegelijkertijd betrouwbare systeemoplossing voor vuilwaterafvoer uit bouwputten.

“Wij hebben de Padus PRO consequent op de veeleisende toepassing in bouwputten afgestemd,” verklaart productmanager Olivier Armbruster. Tegelijkertijd combineert de pomp de hoogste betrouwbaarheid en de grootste energie-efficiëntie. Dit wordt mogelijk gemaakt door de krachtige IE-3 motor, een robuuste pompconstructie met een met rubber gecoat hydraulisch systeem en een van duplex-chroomstaal vervaardigde waaier. De actieve koeling staat garant voor een betrouwbaar continu bedrijf terwijl in slurpbedrijf de koeling passief wordt. “Wij hebben een product ontwikkeld, dat door het samenspel van alle componenten een doordachte systeemoplossing vormt.”

Eenvoudige installatie – hoogste bedrijfszekerheid

Als ‘plug&play’-oplossing met gering gewicht en flexibele, naar keuze verticale of horizontale persaansluiting kan de Wilo-Padus PRO eenvoudig worden geïnstalleerd en bijna overal worden toegepast. Bij toepassing in bouwputten verslijten harde vaste stoffen zoals zand en kleine stenen de waaiers en hydraulische onderdelen van dompelpompen, wat een negatief effect heeft op de capaciteit in continu bedrijf. De Wilo-Padus PRO is met zijn robuuste uitvoering speciaal geconstrueerd om aan deze eisen te voldoen. Zo kan de speling tussen waaier en grondplaat worden bijgesteld en daarmee de effectiviteit van de pomp tussentijds weer worden verhoogd. De slijtende delen zijn eenvoudig en snel toegankelijk, wat een hoge onderhoudsvriendelijkheid garandeert. De dompelpomp voldoet aan alle voorwaarden voor digitalisering om toekomstige onderhoudsbeurten optimaal te plannen. Daarnaast wordt binnenkort een extra module voor elektronische controle en gegevensopslag geïntegreerd.

www.wilo.nl

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.