Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Nieuws

Wilo-Padus PRO: efficiënte oplossing voor betrouwbare afvoer van vuilwater uit bouwputten

Vuilwater-dompelpompen zijn bij vuilwaterafvoer uit bouwputten blootgesteld aan zware belastingen door abrasieve media. Hierdoor bestaat het gevaar, dat het pompvermogen...

wilo_padus_pro_2-kopieren

28 november 2019 Leestijd 2 minuten

Deel dit artikel

Vuilwater-dompelpompen zijn bij vuilwaterafvoer uit bouwputten blootgesteld aan zware belastingen door abrasieve media. Hierdoor bestaat het gevaar, dat het pompvermogen voortdurend afneemt en het energieverbruik stijgt. In het ergste geval wordt het water niet meer volledig opgepompt. De gevolgen: vertragingen of onderbreking van de bouw. Wilo biedt met de Wilo-Padus PRO een efficiënte en tegelijkertijd betrouwbare systeemoplossing voor vuilwaterafvoer uit bouwputten.

“Wij hebben de Padus PRO consequent op de veeleisende toepassing in bouwputten afgestemd,” verklaart productmanager Olivier Armbruster. Tegelijkertijd combineert de pomp de hoogste betrouwbaarheid en de grootste energie-efficiëntie. Dit wordt mogelijk gemaakt door de krachtige IE-3 motor, een robuuste pompconstructie met een met rubber gecoat hydraulisch systeem en een van duplex-chroomstaal vervaardigde waaier. De actieve koeling staat garant voor een betrouwbaar continu bedrijf terwijl in slurpbedrijf de koeling passief wordt. “Wij hebben een product ontwikkeld, dat door het samenspel van alle componenten een doordachte systeemoplossing vormt.”

Eenvoudige installatie – hoogste bedrijfszekerheid

Als ‘plug&play’-oplossing met gering gewicht en flexibele, naar keuze verticale of horizontale persaansluiting kan de Wilo-Padus PRO eenvoudig worden geïnstalleerd en bijna overal worden toegepast. Bij toepassing in bouwputten verslijten harde vaste stoffen zoals zand en kleine stenen de waaiers en hydraulische onderdelen van dompelpompen, wat een negatief effect heeft op de capaciteit in continu bedrijf. De Wilo-Padus PRO is met zijn robuuste uitvoering speciaal geconstrueerd om aan deze eisen te voldoen. Zo kan de speling tussen waaier en grondplaat worden bijgesteld en daarmee de effectiviteit van de pomp tussentijds weer worden verhoogd. De slijtende delen zijn eenvoudig en snel toegankelijk, wat een hoge onderhoudsvriendelijkheid garandeert. De dompelpomp voldoet aan alle voorwaarden voor digitalisering om toekomstige onderhoudsbeurten optimaal te plannen. Daarnaast wordt binnenkort een extra module voor elektronische controle en gegevensopslag geïntegreerd.

www.wilo.nl

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • Z&R

  Z&R

  Platform over zon- en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen

  Naar website
 • Profiel

  Profiel

  Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid

  Naar website
 • I&L

  Instore & Livecomm

  Platform over beurzen, retail & online business

  Naar website
 • I&B

  Installatie & Bouw

  Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit

  Naar website
 • GWW

  Grond / Weg / Waterbouw

  Platform over civiele techniek & infrastructuur

  Naar website
 • B&S

  Beton & Staalbouw

  Platform over beton en staal in de bouw

  Naar website
 • Gevelbouw

  Gevelbouw

  Platform over gevels, glas & daken

  Naar website
 • badz

  Bouwen aan de Zorg

  Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland

  Naar website
 • mediagroeplogo

  Binnenwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
0%