Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Installatietechniek

‘Wij willen dé HVAC-partner worden voor onze klanten’

Marcel Spelt is op 1 maart gestart als Sales Manager bij Lennox Benelux.

Tekst | Lieke van Zuilekom

Beeld | Lennox Benelux

22 juli 2022 Leestijd 6 minuten

Deel dit artikel

‘Wij willen dé HVAC-partner worden voor onze klanten’

Marcel Spelt is op 1 maart gestart als Sales Manager bij Lennox Benelux. In zijn nieuwe functie wil hij niet alleen de kennis en kunde van de organisatie naar een nog hoger niveau tillen, maar vooral ook inzetten op lange termijn partnerships met installateurs én servicepartijen.

Spelt is geen onbekende in de HVAC-markt. Voor zijn start bij Lennox heeft hij 31 jaar en in diverse functies gewerkt bij een internationale speler in verwarmings- en koeltechnieken. “Ik ben in 1991 begonnen als Service Engineer en heb me ontwikkeld tot Medewerker Verkoop Binnendienst, Projectleider HVAC en Sales Engineer Airconditioning en Meet- en Regeltechniek”, vertelt hij. “In de salesfuncties had ik veel contact met eindgebruikers, installateurs en adviseurs, om op basis van de (project)wensen en eisen de best passende systemen en technieken te kunnen adviseren en leveren. Om bij te blijven in de ontwikkelingen in de markt, heb ik diverse vakgerichte opleidingen gevolgd op het gebied van koeltechniek, klimaattechniek en regeltechniek. De kennis en kunde die ik hierbij heb opgedaan, zet ik graag in om Lennox, alle medewerkers én onze installatie- en servicepartners (verder) te helpen groeien.”

Waarom de keuze voor Lennox?

“Wat ik erg leuk vind aan deze functie, is dat ik zowel de binnendienst als buitendienst mag trainen, ondersteunen en begeleiden. Niet alleen intern, door onze sales medewerkers op te leiden tot sales engineers, maar ook bij klanten. Hierdoor kunnen we kennis en technieken nog beter afstemmen. Een zeer mooie uitdaging, die ik met beide handen aangrijp. Daarnaast beschikt Lennox over een vrij jong team met enthousiaste en gedreven medewerkers. Een dynamiek waar ik me erg senang bij voel en waar ik graag onderdeel van uitmaak.”

Wat zijn jouw ambities  binnen de organisatie?

“Als leverancier van HVAC-producten is het niet alleen belangrijk om de producten zelf goed te kennen, maar vooral ook om te weten hoe deze producten in een systeem geïntegreerd moeten worden. Immers: het uiteindelijke systeem bepaalt de efficiëntie en betrouwbaarheid. En ook preventief onderhoud is in dit kader essentieel. Mijn ambitie is om zowel de binnen- als buitendienst te trainen op product- en systeemkennis, zodat zij nog betere adviezen kunnen geven aan onze klanten. Maar ook om te zorgen voor een fijne en uitdagende werkomgeving en een goede samenwerking tussen alle afdelingen, zodat medewerkers én organisatie op alle vlakken kunnen excelleren en zodat Lennox dé HVAC-partner kan worden voor onze klanten.”

Welke toegevoegde waarde kan Lennox volgens jou leveren aan installateurs, servicepartijen en eindgebruikers?

“De HVAC-markt is een technische markt waarin nieuwe technieken elkaar in rap tempo opvolgen. Kennis van zaken, eerlijke adviezen en een uitzonderlijke service zijn essentieel om in deze markt perfect functionerende en energiezuinige systemen te kunnen garanderen. Daar zetten wij hoog op in. Van advies tot en met levering en service, zodat vandaag én morgen een optimaal binnenklimaat, een hoge (energie)efficiëntie en een lange levensduur van de systemen worden geborgd.”

Hoe sluiten de producten van Lennox aan op de (binnen)klimaattrends van vandaag en morgen?

“De producten van Lennox zijn ontworpen volgens de laatste stand van techniek en regelgeving. Lage geluidsniveaus, het gebruik van lage GWP koudemiddelen zoals R32 en R1234ze, de efficiënte toepassing van warmtepompen, hergebruik van restwarmte én het streven naar een gasloos Nederland (elektrificatie) zijn aandachtspunten van klanten waar wij voor gaan. Bijvoorbeeld door het gebruik van warmtewielen en kruisstroomwisselaars in onze rooftopunits en luchtbehandelingskasten en partial/total heat recovery in onze koelmachines en warmtepompen. Ook zetten we in op hergebruik van restwarmte van o.a. proceswater, koelwater en oppervlaktewater in combinatie met een watergekoelde warmtepomp, om deze op te waarderen naar bruikbare temperaturen voor bijvoorbeeld verwarming of andere processen. Door de energiestromen te hergebruiken, kan de efficiency van onze watergekoelde warmtepompen naar het allerhoogste niveau worden getild.”

Ook het toepassen van vrije koeling in de Lennox luchtgekoelde koelmachines met scroll- of schroefcompressoren (met capaciteiten tot 1.350 kW) of een combinatie van een koelmachine en separate droge koeler behoort tot de mogelijkheden. “En zo zijn er nog tal van voorbeelden denkbaar, waarover wij klanten graag informeren.” 

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Sander van Hout

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht