Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
‘Wij denken mee in oplossingen’
Zwart Techniek levert noodstroom van groot tot klein, of het nu gaat om 25 of 25.000 kW.

‘Wij denken mee in oplossingen’

Wanneer je het hebt over noodstroom dan denk je al snel aan Zwart Techniek, al bijna een eeuw lang noodstroomexpert met installaties over de hele wereld. De honderd vakmensen behoren tot de beste van de hele wereld. Bij het hoofdkantoor in IJmuiden bevinden zich ook de fabriek en de test- en trainingsfaciliteit. Naast het leveren van noodstroom, ontzorgt Zwart Techniek haar klanten door mee te denken met huidige ontwikkelingen, zoals vergroening en oplossingen voor netcongestie.

We verbruiken steeds meer elektriciteit. Het is belangrijk dat we een betrouwbare, stabiele stroomstructuur hebben, zeker voor kritische bedrijven. In onze maatschappij vinden we het heel normaal dat er altijd stroom is, maar eigenlijk is dat helemaal niet zo vanzelfsprekend. Het elektriciteitsnet is overbelast en een storing is zo daar. Met een noodstroomaggregaat weet je wel zeker dat er altijd stroom is, ook als de stroom uitvalt. Zwart Techniek is marktleider op het gebied van noodstroomaggregaten. Het bedrijf ontwerpt, engineert, bouwt, installeert en servicet alles zelf. Hoe complex de vraag ook is, de medewerkers van Zwart Techniek weten wat ze moeten doen. Of het nu gaat om 25 of 25.000 kW.

Behalve equipment levert Zwart Techniek ook advies.

Met netbeheerders in gesprek

Door netcongestie (te veel opgewekte stroom en een te lage capaciteit) is er een groeiende behoefte om de stroomcapaciteit lokaal te beheren. Zwart Techniek zorgt ervoor dat bedrijven altijd stroom hebben en dat die optimaal benut wordt. Soms kan er zelfs verdiend worden aan een teveel aan stroom en kunnen netbeheerders geholpen worden. “We leveren niet alleen de equipment die stroom garandeert, zoals no break installaties, maar denken verder”, zegt Alex Westendarp Knol van Zwart Techniek. “We leveren het hele scala aan noodstroom: van kortdurend ondersteunend tot langdurige opslag, batterijen, diesel- en gasmotoren. Daarnaast kijken we verder naar oplossingen, bijvoorbeeld wanneer klanten moeten wachten op een netaansluiting of wanneer de capaciteit uitgebreid moet worden.” In dit geval wordt er regelmatig een hybride oplossing aangeboden met zonnepanelen, batterijen en een (noodstroom)aggregaat. “Eventueel kunnen bedrijven ook terugleveren aan het net. Met zulke businessmodellen zijn we volop bezig. We zijn met netbeheerders in gesprek om na te gaan hoe we samen netcongesties kunnen oplossen”, aldus Westendarp Knol.

Duurzaamheid

Een hot item waar Zwart Techniek volop mee bezig is, is het verduurzamen van brandstoffen. Van origine draaien noodaggregaten op diesel, maar tegenwoordig heb je ook HVO (Hydrotreated Vegetable Oil) diesel oftewel een niet fossiele brandstof en gasmotoren. Waar dieselmotoren voornamelijk worden toegepast bij kortetermijnoplossingen, zorgt HVO voor een duurzame oplossing. “Ook het duurzaamheidsvraagstuk kan geld opleveren voor bedrijven. Netbeheerders gaan klanten later actief vragen om overcapaciteit aan hen te verkopen. Hiermee wordt de terugverdientijd van de installatie verkort”, aldus Westendarp Knol. Andere oplossingen die de belasting van het milieu moeten verminderen, zijn de hybride off-grid oplossingen en filters die de emissies van generatoren verlagen.

“Met een noodstroomaggregaat weet je zeker dat er altijd stroom is, ook als de stroom uitvalt.”     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.