Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Producten

Werkschoenen met comfort, veiligheid én design. Schoenen die het werk aangenamer maken

SolidGear_FW21_Action_Onyx_MBD1084_0

Tekst | Desiree Pennings

Beeld | Hultafors Group

15 juli 2022 Leestijd 5 minuten

Deel dit artikel

De Hultafors Group heeft als doel om de werkomstandigheden van professionals te verbeteren. Dit doet zij met hoogstaande producten en oplossingen. Het bedrijf ontwikkelt, ontwerpt en produceert producten en services die de functionaliteit, productiviteit en veiligheid verbeteren. Het merk veiligheidsschoenen Solid Gear moet hier verder aan bijdragen. Deze schoenen bieden alles wat nodig is: comfort, veiligheid én design.

Voor mannen en vrouwen zijn er verschillende modellen en pasvormen beschikbaar.

De Hultafors Group is een van origine Zweeds bedrijf dat inmiddels actief is in achttien landen. De vijftien A-merken waar het bedrijf eigenaar van is, dragen allemaal bij aan betere werkomstandigheden voor de werkende man of vrouw. Het merk Solid Gear werd al in 2008 opgericht, maar is in Nederland nog niet heel erg bekend, vertelt Pieter Breemerkamp, productspecialist footware bij de Hultafors Group. “In Zweden is het wel een erg bekend merk en ook in Nederland zien we een stijgende lijn. Er worden 20.000 paar veiligheidsschoenen per jaar van verkocht.”

Veiligheid staat altijd bovenaan

Solid Gear loopt voorop op het gebied van atletische schoenen waarbij prestaties, stijl en comfort voorop staan. Dit wordt bereikt door continu te innoveren. Breemerkamp: “Bij de ontwikkeling van de schoenen wordt geen rekening gehouden met de verkoopprijs, maar alleen met de beste materialen, de beste leest-vormen en de beste toeleveranciers. In de collectie zie je sportief ogende veiligheidsschoenen die lopen als gympies. Ze voldoen uiteraard wel aan alle veiligheidseisen; veiligheid staat altijd bovenaan.”

Het gaat hier om high-end producten waarbij het draagcomfort voorop staat.

Duurzame materialen

Er zijn weinig schoenenmerken waar innovatie zo belangrijk is als bij Solid Gear. Als er een nieuwe ontwikkeling is op het gebied van veiligheidsschoenen, dan zie je dat als eerste terug bij dit merk. Zo was dit het eerste merk dat een boa-sluiting aan de zijkant had bij werkschoenen en ook de materialen voldoen aan de hoogste eisen. Niet alleen op het gebied van comfort en veiligheid, maar ook op het gebied van duurzaamheid. “Solid Gear maakt gebruik van gerecyclede materialen in de schoenen, waaronder de bezolingen. We kijken altijd naar hoe we de aarde zo min mogelijk kunnen belasten. Bij de Hultafors Group willen we onze CO2-uitstoot en footprint verkleinen. Als vanzelfsprekend is de levensduur van de schoenen daarom erg belangrijk”, aldus Breemerkamp.

Solid Gear loopt voorop op het gebied van innovaties en past nieuwe ontwikkelingen vaak als eerste toe

Geschikt voor mannen en vrouwen

De lichtgewicht schoenen zijn geschikt voor mannen en vrouwen en zijn in meerdere pasvormen verkrijgbaar, bijvoorbeeld met een bredere of smallere leest. Daarnaast zijn er accessoires beschikbaar, zoals sokken en veters. Alles om ervoor te zorgen dat de werkdag beter verloopt. “Onze compressiesok hebben we bijvoorbeeld standaard in het assortiment. Deze biedt steun gedurende de dag, waardoor de doorbloeding beter blijft”, zegt Breemerkamp. “Het zijn allemaal high-end producten waarbij het draagcomfort extra belangrijk is. Bovendien zien de schoenen er mooi uit.”

Verkrijgbaar via de bouwhandel

De schoenen en accessoires zijn verkrijgbaar via dealers door heel Nederland, zoals bouwhandels, ijzerhandels en BMN-specialisten. Breemerkamp: “Waar je bouwmaterialen en gereedschappen kunt kopen, vind je ook onze producten. Als Hultafors Group bieden we ook mooie kleding, waar de schoenen naadloos op aansluiten. We merken dat mensen onze producten steeds beter weten te vinden en dat is niet voor niets.”  

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Sander van Hout

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht