Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Werken en leren in de techniek: welke opleiding kies jij?

Werken en leren in de techniek: welke opleiding kies jij?

Technici zijn schaars. Bedrijven in de mobiele en koudetechniek staan te springen om goed vaktechnisch personeel. Aeres Tech levert hier graag een bijdrage aan. Om de instroom van o.a. vmbo-leerlingen, jonge bijbaners en zij-instromers te bevorderen, werkt de opleider uit Ede niet alleen met de nieuwste machines, technieken en systemen, maar ook met trainers uit de praktijk. Bovendien worden carrière- en opleidingskansen in de branche optimaal inzichtelijk gemaakt. Bijvoorbeeld tijdens de open dagen op 17 en 18 januari aanstaande.

Aeres Tech verzorgt mbo niveau 2, 3 en 4 opleidingen in de mobiele en koudetechniek, volgens het motto ‘Learning by doing’ (Beroeps Begeleidende Leerweg). Leerlingen komen 8 keer per jaar een blokweek naar het trainingscentrum in Ede om lessen te volgen. De overige tijd zijn zij aan het ‘werk’ bij hun leerwerkbedrijf. “De verhouding tussen theorie en praktijk is 80-20”, vertelt Jeroen Ekkelenkamp van Aeres Tech. “Zo halen jonge technici hetzelfde diploma als bij een BOL-opleiding, maar dan met een vast salaris. Bovendien hoeven zij zich geen zorgen te maken over hun studiekosten, omdat deze veelal door de werkgever worden betaald.”

Kom naar de open dagen!

“Op 17 en 18 januari kunnen aankomende technici in Ede laagdrempelig onze opleidingsmogelijkheden verkennen, trainers ontmoeten en een kijkje nemen op de koudetechniekafdeling, waar diverse airconditionings-, warmtepomp- en andere klimaatopstellingen staan opgesteld”, vertelt Ekkelenkamp. “Maar ook in de praktijkruimtes op de begane grond, waar aan de nieuwste landbouwmachines wordt gesleuteld. Wie wil, kan bovendien deelnemen aan diverse activiteiten zoals trekkerrijden, sleutelen en meer!”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.