Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Welke samenwerking zou u in het komende jaar graag aan willen gaan?
Gijs Hemmink, Manager Sustainability bij Hanzestrohm

Welke samenwerking zou u in het komende jaar graag aan willen gaan?

Tegenwoordig zouden we zijn bedrijf in die eerste fase een start-up noemen. Hij brengt onder meer antennes, kabelwartels en kabeldozen op de markt. In het naoorlogse Nederland was het noodzaak om in rap tempo woningen te bouwen en snel te industrialiseren. De welvaart in Nederland steeg in die periode aanzienlijk. Termen als klimaatverandering, circulaire economie en duurzaamheid stonden nog niet op de agenda. 

Fast forward naar 2021. Ons familiebedrijf bestaat nog steeds (nu onder de naam Hanzestrohm) en we mogen dit jaar ons 70-jarig jubileum vieren. Buiten woedt echter nog de gezondheidscrisis met de naam COVID-19. En terwijl we nog maanden te gaan hebben voordat iedereen gevaccineerd is, doemt de volgende crisis al weer op. Volgens de Wereldbank stort de COVID-crisis ons namelijk in de grootste mondiale recessie sinds de Tweede Wereldoorlog. Hoewel deze crises op de korte en middellange termijn onze aandacht opeisen, moeten we de catastrofe die aan de horizon doemt en onomkeerbaar is niet uit het oog verliezen: klimaatverandering en de daaraan gekoppelde afname van biodiversiteit. 

‘Om het doel van een circulaire bouw in 2050 te bereiken, zullen we een verandering in mindset moeten realiseren. Samenwerking is hierbij het kernwoord’

Net als 70 jaar geleden staan we in Nederland voor een grote opgave om in hoog tempo woningen te realiseren. Een veelgenoemd aantal is 1 miljoen woningen in de komende 10 jaar. Dat is samen met de opgaves op het gebied van klimaatverandering een enorme uitdaging. Een uitdaging die we als bouwsector samen bij de kop moeten pakken. Naast prefab bouwen, moeten we biobased materialen en circulaire oplossingen op een veel bredere schaal gaan toepassen. Om het doel van een circulaire bouw in 2050 te bereiken, zullen we een verandering in mindset moeten realiseren. Samenwerking is hierbij het kernwoord, waarbij we de lessen die we leren en best practices delen met de sector. Welke samenwerking zou u in het komende jaar graag aan willen gaan?   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.