Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Welke rol kan het huren van apparatuur spelen bij problemen in de toeleveringsketen van een datacenter?
2016Nov-russia-server-racks-network-processor-renderfarm-data_centres

Welke rol kan het huren van apparatuur spelen bij problemen in de toeleveringsketen van een datacenter?

Gezien de vele meldingen van storingen en vertragingen van infrastructuurprojecten en levertijden van vitale apparatuur, zouden operators en leveranciers van datacenters de voordelen van het huren van kritische apparatuur eens moeten overwegen.

Volgens het Institute for Supply Management heeft 57% van de bedrijven inmiddels te maken gehad met langere levertijden voor uit China afkomstige ‘tier one’ componenten, waarbij de gemiddelde levertijd meer dan verdubbeld is ten opzichte van eind 2019. Nu er wereldwijd sprake is van toeleveringsproblemen op de markt voor datacenters, adviseert Aggreko leveranciers en operators van datacenters eens na te denken over huuroplossingen waarmee ze er zeker van kunnen zijn dat infrastructurele projecten of koelvereisten niet nadelig worden beïnvloed in deze moeilijke tijd.

Wereldwijd hebben bouw en onderhoud te maken met een gefaseerde teruggang. Dit betreft ook belangrijke infrastructuurprojecten voor datacenters. Naarmate de bouwactiviteiten weer worden opgevoerd, zal ook de vraag naar apparatuur toenemen en er bestaat enige bezorgdheid dat de toeleveringsketen niet in staat zal zijn om dezelfde ondersteuning te bieden als voor de lockdown is overeengekomen.

Of het nu gaat om kritische installaties voor nieuwe datacenters, het testen van de capaciteit van de installaties of de inkoop van vervangende onderdelen tijdens het onderhoud van bestaande installaties, door gebruik te maken van een tijdelijke huuroplossing kunnen faciliteiten in bedrijf worden gehouden tot componenten en kritische apparatuur zijn gearriveerd. Rental power en koeloplossingen zijn schaalbaar en flexibel. Eventuele outputwensen kunnen op elk moment worden vervuld en worden aangepast als de wensen of het tijdpad veranderen.

Als de levering van componenten en onderdelen die nodig zijn tijdens de bouw of het onderhoud van een datacenter op enigerlei wijze wordt vertraagd, kan dit weer leiden tot aanzienlijke vertraging van de werkzaamheden. Door de grote vraag naar datacenters die het werken op afstand en de opslag van medische data vergemakkelijken, en met een toenemende vraag naar nieuwe infrastructuur om opkomende technologieën – zoals 5G – te faciliteren, zijn stilstand of vertraging eenvoudigweg geen optie.

“Huuroplossingen kunnen ervoor zorgen dat activiteiten gewoon door kunnen gaan bij vertraging van de levering van kritische apparatuur”, aldus Chris Rason, Managing Director van Aggreko. “Of het nu gaat om een energie- of koelsysteem, tijdelijke oplossingen zijn schaalbaar en flexibel en kunnen dus in elk formaat datacenter worden geïmplementeerd, hoe lang ze ook nodig zijn.”

Hij voegt hieraan toe: “Tijdens de gehele COVID-19 pandemie is Aggreko op volle toeren blijven draaien. Dit betekent dat verhuur een noodoplossing kan bieden voor datacenterprojecten, totdat de toeleveringsketen weer op volle kracht draait. Naarmate de datacenterindustrie weer opveert, kan een extra vangnet voor huurapparatuur ervoor zorgen dat vertragingen tot een minimum worden beperkt.”

Voor meer informatie over de implementatie van huuroplossingen in een datacenter, ga naar de website: www.aggreko.com 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.