Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
‘We zijn er voor leveringen, advies en trainingen’
Trainingen worden gegeven bij Kannegieter of bij de klant op locatie.

‘We zijn er voor leveringen, advies en trainingen’

Kennispartner in (bekabelings)netwerken

De behoeften van gebruikers van datacommunicatienetwerken veranderen in rap tempo. Werken verandert in het ‘nieuwe werken’ en vaste werkplekken worden ingeruild voor flexibele. Om al deze ontwikkelingen bij te benen, biedt Kannegieter een ruim assortiment passieve en actieve netwerkcomponenten. De service gaat echter wel iets verder dan enkel de levering hiervan. “We zijn een echte partner, die meedenkt in de oplossingen die onze klant aan haar klant aanbiedt.”

‘Partner’ kan hier – zo blijkt tijdens het gesprek met Michaël van Boheemen, commercieel directeur van Kannegieter in Nederland – worden uitgelegd in de beste zin van het woord. “Enerzijds zijn we die kennisgedreven importeur en distributeur op het gebied van databekabeling, netwerkapparatuur en datacenteroplossingen. We kennen ons vakgebied, waardoor we ook die allerlaatste innovatieve oplossing in huis hebben. Anderzijds zijn we altijd bereid om onze kennis te delen. We ondersteunen installateurs, consultants en eindgebruikers bij het ontwerp en de realisatie van hun projecten. We bieden hen uitgebreide, praktische trainingsprogramma’s, hetzij in het auditorium van het Kannegieter College in Amersfoort, in onze vestiging in Brussel of bij hen op locatie.”

Uitgebreid assortiment

Het assortiment van Kannegieter is uitgebreid. Onder de bekabelingsconcepten bevinden zich koper- en glasvezelkabels, high-density- en geblazen glasvezeloplossingen. Voor de actieve netwerkkant heeft Kannegieter WIFI-oplossingen, ethernet switching en digital displays. Voor wie zich bezighoudt met intelligente poweroplossingen zijn er intelligente spanningssloffen met monitoringsfuncties en UPS-systemen. Via de installateurs vinden de oplossingen hun weg naar de netwerken van zorginstellingen, universiteiten, gemeentes en ministeries.  

Het assortiment van Kannegieter is uitgebreid.

Advies en ondersteuning

Regelmatig merkt Van Boheemen dat juist de ondersteuning wordt gewaardeerd. “Op dit moment is monitoring actueel. Instellingen willen het energieverbruik in de gaten kunnen houden, zij willen het actuele CO2-gehalte in ruimtes kunnen meten en de temperatuur kunnen controleren. Hiervoor hebben we sensorplatforms waarin alle data kunnen worden uitgelezen. Wij brengen groot en klein installerend Nederland op de hoogte van deze mogelijkheden en bieden de componenten om het uit te voeren en eventueel uit te lezen via de smartphone.”

Ook de grootschaligheid van Kannegieter komt de klant ten goede. Waar menig leverancier tijdens de coronaperiode vastliep, waren de voorraden van Kannegieter op peil. “We hebben er zeker last van gehad. Voor producten met chips ging de levertijd van vier naar dertig weken, maar we hebben wel tijdig geanticipeerd. Voor reguliere producten zijn de leveringstijden nu weer normaal. Voor de specials verwachten wij eind 2022 op het oude niveau te zijn. Onze opdrachtgevers kunnen vertrouwen op een toekomstgerichte, veilige en goed functionerende netwerk-infrastructuurleverancier die graag meedenkt in het bieden van de juiste oplossing.”     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.