Van Drunen
01:40
15-08-2018

‘We kunnen concurreren met de grotere installatiebedrijven’

Als installateur werken aan het grootste hotel van de Benelux, daar is Harmen van Drunen van Van Drunen Installatiegroep BV best trots op. Zijn 25 man tellende bedrijf verzorgde alle E-installaties voor Corendon Plaza, het hoofdgebouw van het nieuwe vier-sterren hotel Corendon Village Amsterdam in Badhoevedorp.

Maar liefst 680 kamers telt het in april opgeleverde Corendon Village Hotel Amsterdam en daarmee is het op dit moment het grootste hotel van de Benelux. Het moderne vier-sterren hotel bestaat uit drie gebouwen: Plaza, Apartments en Urban. Urban (175 kamers) en Apartments, een short-stay hotel met 298 kamers, zijn ondergebracht in nieuwe, aangrenzende gebouwen. Hoofdgebouw Plaza is gevestigd in het oude Sony-hoofdkantoor. Dit markante gebouw langs de snelweg is van binnen volledig gestript en opnieuw opgebouwd. Naast 207 kamers zijn er diverse restaurants en bars, spafaciliteiten met een zwembad en fitnessruimte en elf volledig uitgeruste vergaderzalen.

Van Drunen
Restaurant in het Plaza-gebouw.

Veel techniek en vermogen
Van Drunen Installatiegroep uit Harderwijk kreeg de opdracht om in het Plaza-gebouw het volledige pakket E-installaties te realiseren, waaronder de verdeelkasten, brandmeldinstallatie, ontruimingsinstallatie, data-installaties, LED-verlichting en lichtbesturingssytemen. “Er zit heel veel techniek en elektrisch vermogen in het gebouw”, vindt eigenaar Van Drunen. “In het Plaza-gebouw zijn er drie transformatoren van elk 1.000 kVA, waarvan Plaza er twee gebruikt. Dat is o.a. nodig om vermogen te leveren aan de keukens, restaurants, liften, sprinklerinstallatie en de WTW en koelinstallaties die door W-installateur Easy Controls zijn gerealiseerd.” De in de kelder geplaatste hoofdverdeelkast bestaat uit twee delen: één voor de linker trafo en één voor de rechter. Valt er onverhoopt één uit, dan kan de ander dit opvangen. Per vleugel is er een streng met verdeelkasten met op elk niveau twee verdeelkasten voor de hotelkamers en vergaderzalen. Specifieke delen zoals keuken en restaurants hebben allen een eigen verdeelkast, evenals het zwembad waar nu nog aan gewerkt wordt.

Van Drunen
De technische ruimte.

Korte bouwtijd
Dat het werk op tijd is opgeleverd, is een knappe prestatie van alle bij de bouw betrokken partijen, aangezien de bouwtijd met slechts vijf maanden zeer kort was. “Er was een maand waarin we alle beschikbare voorraden aan kabels hebben opgekocht”, vertelt de directeur. “Onze inkoper was continu bezig met het opsporen van beschikbare partijen. Ook op het werk maakte iedereen extra uren om het voor elkaar te krijgen. Dat typeert de mentaliteit binnen Van Drunen. De lijnen zijn kort en al onze medewerkers, ook ikzelf, hebben op de werkvloer gestaan en weten wat er nodig is om een project tot een goed einde te brengen.”

Van Drunen
Gang met hotelkamers.

Concurreren
Hij is er trots op om als relatief kleine installateur aan zo’n groot project te hebben gewerkt. “Het is een mooi project op een zichtlocatie vlakbij Schiphol, de meeste mensen kennen het oude Sony-gebouw wel. Als compacte, flexibele organisatie met een hoog kennisniveau en mensen die de handen uit de mouwen steken, kunnen wij het volledige pakket aan E-installaties realiseren. Dat maakt dat we kunnen concurreren met de grotere installatiebedrijven.”

Van Drunen
Stopcontact in de vloer.

Tekst Margot Visser    |    Beeld Suzanne Kemper, Van Drunen Installatiegroep BV

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen

Installatie en Bouw Nederland partners

NIBEEneco