Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Wavin wint VSK Award 2020 met Tigris K5/M5

Wavin wint VSK Award 2020 met Tigris K5/M5

Expertise op het gebied van innovatie in de installateursbranche geprezen met Award

Met de nieuwe purpose, het bouwen van gezonde, duurzame omgevingen, committeert Wavin zich aan het verder ontwikkelen van oplossingen die bijdragen aan toekomstbestendige, comfortabele en energiezuinige steden. De nieuwe Tigris K5/M5, de eerste fitting ter wereld met een akoestisch alarmsysteem voor lekkages, draagt hieraan bij en is op de vakbeurs VSK 2020 in Utrecht bekroond met een Award in de categorie installateurszaken. De categorie is gericht op producten, diensten of concepten die het werk verlichten, eenvoudiger maken, of het installatievak aantrekkelijker maken. Uit de 54 inzendingen waren in drie categorieën negen inzendingen genomineerd. 

Akoestisch alarmsysteem voor lekkages

Met de Tigris K5 en Tigris M5 neemt Wavin de volgende stap naar veilige en duurzame installatiesystemen voor drinkwater. Het is de eerste fitting ter wereld met een akoestisch alarmsysteem voor lekkages. Bij een perstest met lucht laat een ongeperste fitting luid en duidelijk een fluitsignaal (+/- 80 dB) horen. Zo kan het lek eenvoudig worden opgespoord. De nieuwe Tigris K5/M5 is de verbeterde opvolger van de populaire Wavin Tigris K1/M1-fitting. Met OPTIFLOW, de verhoogde (tot wel 50%) doorlaat, worden de Zeta-waarden aanzienlijk verminderd. Tigris K5/M5 biedt zodoende de best mogelijke doorstroming.

De jury meent dat met deze innovatie aan echte kwaliteitsborging wordt gedaan, en dat wordt van de complete bouwkolom gevraagd. Dankzij de fluitkoppeling kan een lek eenvoudig getraceerd worden. Dit alarmsysteem wordt gezien als een non-destructieve onderzoeksmethode. De jury ziet in deze inzending ook een motivatie om meer te gaan afpersen met lucht. Daarnaast is het goed afpersen an sich een belangrijk aandachtspunt voor de markt.

“Fantastisch dat de experts in de installatiewereld onze productontwikkelingen erkennen. Deze Award bevestigt onze kracht op het gebied van innovatie in de installateursbranche.” aldus Gert Lesterhuis, Sales Director Bouw & Installatie bij Wavin Nederland. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.