Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Wat is het beste materiaal voor een dakkapel?

Wat is het beste materiaal voor een dakkapel?

Is jouw woning te klein geworden? Dan betekent dit niet dat je direct moet verhuizen. Je kunt namelijk ook kijken of je een dakkapel kunt plaatsen. Hierdoor kun je op zolder mogelijk één of meerdere extra kamers realiseren. Als een dakkapel tot de mogelijkheden behoort, moet je hier een geschikt materiaal voor kiezen. Maar wat is het beste materiaal voor een dakkapel? Wij helpen je in deze tekst op weg.

Steeds minder houten dakkapellen 

Wanneer je vroeger een dakkapel plaatste, werd deze vaak gemaakt van hout. Tegenwoordig gebeurt dit nog steeds, maar toch zien we steeds minder houten dakkapellen. Dit komt vooral doordat een dakkapel van hout behoorlijk veel onderhoud nodig heeft. Het materiaal wordt namelijk blootgesteld aan weer en wind, waardoor het na verloop van tijd zijn uitstraling verliest. Om het hout mooi te houden, moet je het eens in de zoveel tijd opnieuw schilderen. Dit is een behoorlijke opgave, want een dakkapel bevindt zich vaak op grote hoogte. Hierdoor verbaast het ons niet dat er steeds minder voor een houten dakkapel gekozen wordt.

Unipanel

Omdat hout niet het beste materiaal is voor een dakkapel, vraag jij je waarschijnlijk af waar je dan wel voor moet kiezen. De laatste jaren kiezen mensen steeds vaker voor Unipanel. Dit materiaal heeft de eigenschappen van hout, maar de voordelen van kunststof. Zo is Unipanel bijvoorbeeld een onderhoudsarm materiaal. Daarbij komt dat het goed tegen de verschillende weersomstandigheden kan waaraan een dakkapel blootgesteld wordt. Vandaar dat je de zijwangen, verstekken, boeidelen en betimmering rondom de kozijnen prima af kunt werken met Unipanel.

Een dakkapel afwerken met Unipanel is bovendien iets wat je zelf kunt doen. Dit materiaal laat zich namelijk bewerken als hout. Als je over de juiste gereedschappen beschikt, kun je Unipanel zagen, frezen en schuren. Daarnaast is het mogelijk om in de panelen te boren. Hierdoor bepaal je helemaal zelf hoe je jouw dakkapel afwerkt. Je kunt voor een strakke afwerking kiezen, maar ook voor een klassieke afwerking. Extra bijkomstigheid van Unipanel is dat je het eenvoudig monteert. Je kunt het vastschroeven op de ondergrond, maar verlijmen behoort ook tot de mogelijkheden. Je ontvangt overigens een speciaal bitje en speciale afwerkdopjes bij Unipanel. Op deze manier kun je de panelen onzichtbaar monteren.

Welke kleur kies je?

Als je voor een houten dakkapel kiest, bepaal je helemaal zelf de kleur. Hout kun je namelijk in iedere gewenste kleur schilderen. Ook bij Unipanel zijn er tal van mogelijkheden als het op kleur aankomt. Dit materiaal is namelijk verkrijgbaar in allerlei kleuren. Twijfel je nog tussen meerdere kleuren of ben je benieuwd hoe een kleur er in het echt uitziet? Vraag dan maximaal drie gratis kleurmonsters aan op Unipanel.nl. Je ontvangt de monsters binnen een paar dagen thuis, waardoor je Unipalen met eigen ogen kunt aanschouwen.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.