Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Wat heb je allemaal nodig in de badkamer?

Wat heb je allemaal nodig in de badkamer?

Hierbij kun je denken aan nieuw tegelwerk, een opvallend design wastafelmeubel of een regendouche. In dit artikel vertellen we er meer over.

1. Douche

Heb je geen ruimte om een bad te plaatsen in de badkamer? In dat geval kom je al vrij snel uit bij een douchecabine of nog luxer: een regendouche. Praktisch onmisbaar in elke badkamer. Er moeten nog wel wat spreekwoordelijke knopen worden doorgehakt. Wil je een douchecabine met of zonder douchebak? Vanuit esthetisch oogpunt bekeken is de douchecabine direct op de grond monteren de mooiste optie, maar laat deze klus wel aan een expert over! De tegels die daar liggen moeten het water kunnen opvangen. Gebeurt dit niet, dan riskeer je een lekkage. Kan het nog mooier? Ja, zeker weten! Kies dan voor een douchecabine zonder bak. Een inloopdouche heeft een moderne, strakke uitstraling en is gemakkelijk schoon te houden. Ook heb je meer bewegingsvrijheid en bespaar je de nodige ruimte, omdat een inloopdouche een ‘open douche’ is en daarom geen openklappende deur heeft.

2. Opzetwastafel


Wat is een badkamer zonder badkamermeubel? Daarom mag een praktisch badmeubel niet in deze lijst ontbreken. Verreweg de meeste wastafels zijn wit, al zijn er tegenwoordig ook steeds meer mensen die durven te experimenteren met een bijzonder kleurtje. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een keramische opzetwastafel in de kleuren lichtblauw, geel of lichtbruin. Je brengt op deze manier direct de nodige extra ambiance en extra sfeer in de badkamer. Een opvallende of gewaagde kleur is wel onderhevig aan smaak, dus dit kan betekenen dat je de investering er niet volledig uithaalt bij het verkopen van je woning.

3. Verlichting


Vergeet je tot slot niet om ook aandacht te schenken aan de verlichting? Ook badkamerverlichting is iets wat niet onderschat mag worden. Immers, als de badkamermeubels niet goed zichtbaar zijn, heb je vrij weinig aan de uitstraling van je badkamer. Wil je jouw badkamer milieu-efficiënt verlichten? Kies dan voor ledverlichting. Je kunt kiezen voor ledverlichting in de douche, speciale inbouwspots en zelfs voor een led-strips langs de spiegel!

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.