Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Warmtepompen voor de grotere woningbouw, utiliteit en industrie

Warmtepompen voor de grotere woningbouw, utiliteit en industrie

100% duurzaam, betrouwbaar en energie-efficiënt

Warmtepompen zijn een duurzaam, betrouwbaar en energetisch alternatief voor de aloude cv-ketel. Doordat geen gas meer wordt gebruikt, daalt de CO2-uitstoot met wel 50 procent. Bovendien kan flink bespaard worden op de energierekening. Niet voor niets wint de techniek snel terrein in de seriematige woningbouw. Dat de warmtepomp zich ook uitstekend leent voor de grotere woningbouw, utiliteit en industrie echter, is minder bekend. Kusters Technische Handelsonderneming (THO) brengt hier graag verandering in. Sinds begin dit jaar levert de specialist in lucht- en stralingsverwarming, airconditioning en warmtepompen een uitgebreid gamma Templari lucht/water- en lucht/lucht-warmtepompen, waarmee voor iedere projectvraag een passende oplossing kan worden geboden.

“In aanvulling op onze Gree warmtepompen voor de woningbouw zijn wij op zoek gegaan naar high end modellen met grotere capaciteiten en een uitstekend prijs-kwaliteitsniveau, waarmee ook grote(re) projecten duurzaam, betrouwbaar en energetisch geklimatiseerd kunnen worden”, vertelt Xander Wiardi, Key Accountmanager bij Kusters THO. “In onze zoektocht kwamen we uit in Italië, waar Templari sinds 2006 hoogwaardige warmtepompen ontwikkelt en produceert voor zowel de commerciële als industriële markt. Eind 2019 hebben we de fabriek van Templari in Rubano bezocht. Naast de hoge kwaliteit en duurzaamheid van de warmtepompen, werden we positief verrast door de passie waarmee het Templari-team werkt aan de continue verbetering en innovatie van het warmtepompassortiment.”

kita air kopieren

Sinds begin dit jaar omvat het productassortiment van Kusters THO diverse Templari lucht/lucht-warmtepompen tot 39 kW en Templari lucht/water-warmtepompen tot 35 kW. Op de foto: de Kita Air warmtepomp.

 

100% duurzaam

“De ambitie van Templari is om de meest duurzame en ecologisch verantwoorde warmtepompen te ontwikkelen en produceren, tegen een uitstekend prijs-kwaliteitsniveau”, vertelt Sjors Hendriks, Sales Service Support bij Kusters THO. “Maar ook om de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen en de opwarming van onze planeet nog verder te reduceren. Deze ambitie past perfect bij de focus van Kusters THO, dat streeft naar een 100% duurzaam productportfolio. Sinds begin dit jaar omvat ons productassortiment diverse Templari lucht/lucht-warmtepompen tot 39 kW en Templari lucht/water-warmtepompen tot 35 kW. De warmtepompen zijn verkrijgbaar in een monoblock- en splituitvoering, waarmee een brede inzetbaarheid wordt geborgd.”

Hoge performance en efficiency

De performance en efficiency van de Templari warmtepompen is zeer hoog, benadrukt Hendriks. Ook bij lagere buitentemperaturen. “Dankzij een grotere condensor en een grotere afstand tussen de condensorlamellen vriest de condensor minder snel dicht. Hierdoor zal de warmtepomp langer in verwarmingsbedrijf blijven en blijft meer capaciteit over om het gebouw te verwarmen. De ontdooicyclus via de condensorventilator zorgt voor een nauwkeurige ontdooiregeling.” De warmtepompen voldoen aan de strengste eisen omtrent energiezuinigheid, duurzaamheid en geluid, aldus Wiardi. “Vanwege de hoge energieklasse vallen de warmtepompen onder een hoge subsidieregeling. Een touch screen bedieningspaneel maakt de status, energieverbruiken en Coëfficiënt Of Performance (COP) duidelijk inzichtelijk.” Inmiddels zijn de eerste projecten met de Templari warmtepompen uitgevoerd.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.