Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Warmtepompboilers als duurzaam alternatief voor een elektrische boiler, geiser of warm water via cv

Warmtepompboilers als duurzaam alternatief voor een elektrische boiler, geiser of warm water via cv

De warmtepompboilers van Atlantic zijn hét duurzame alternatief voor een elektrische boiler, geiser of warm water via de cv-installatie. Je bespaart direct op je energiekosten. De warmtepompboilers verbruiken tot 70% minder energie dan traditionele boilers, met behoud van het comfort. 

Met de warmtepompboilers van Atlantic kun je het hele jaar door op duurzame wijze van warm tapwater genieten. De warmtepompboilers verbruiken tot 70% minder energie dan traditionele elektrische boilers, zonder in te boeten aan comfort. Het is een gasloze oplossing voor warm water en heel geschikt voor bestaande woningen en vakantiehuizen. Met een warmtepompboiler bespaar je direct op je gasrekening en ze zijn zuinig in stroomverbruik.

Een rekenvoorbeeld

Een warmtepompboiler is een duurzaam alternatief voor een elektrische boiler of warm water via de cv-ketel. Een gezin van twee personen gebruikt gemiddeld 90 liter warm water per dag. Om deze hoeveelheid water op te warmen tot 50°C, heeft een gewone elektrische boiler een warmtevermogen van ca. 2 kWh per dag nodig. De warmtepompboiler Calypso verbruikt tot 70% minder elektrisch vermogen. De winst is snel berekend:

Jaarverbruik traditionele boiler = € 0,50/kWh x 2 kWh x 365 dagen = € 365,- per jaar.
Jaarverbruik Calypso = € 0,50/kWh x 0,6 kWh x 365 dagen = € 110,- per jaar.

Toekomstbestendige oplossing 

De prijs van gas is de afgelopen periode fors gestegen en ondanks de regelingen van de overheid blijft gas kostbaar. De elektriciteitsprijs blijft naar verwachting redelijk stabiel. Dat betekent dat een overstap naar elektrisch verwarmen van tapwater met een warmtepompboiler financieel aantrekkelijk is. Daarnaast is het een duurzame en toekomstbestendige oplossing, want uiteindelijk zullen we in Nederland met z’n allen van het gas af moeten.

Energietransitie met Atlantic

Met de producten van het merk Atlantic kun je het leefcomfort op een duurzame manier verhogen. Of je nu een nieuwe woning bouwt met een all-electric warmtepomp of juist een woning wilt renoveren met een hybride warmtepomp die binnen nauwelijks ruimte inneemt. In elke situatie zijn er met Atlantic stappen te nemen in de energietransitie. Hierbij wordt premium design gecombineerd met geavanceerde technologie. Het zijn gebruiksvriendelijke oplossingen voor zowel de woningbouw als utiliteitsbouw. 

Duurzaam ondernemen

Alle productontwikkelingen van Atlantic worden geplaatst binnen het kader van maatschappelijk verantwoord ondernemen en er wordt alles aan gedaan om een bijdrage te leveren aan de maatschappij en het milieu. Dit betekent bijvoorbeeld dat alle producten van Atlantic op een zo milieuvriendelijk mogelijke manier worden geproduceerd, verpakt en verstuurd. Dit begint al bij het ontwerp van de producten, waarbij er gezorgd wordt voor minimaal materiaalgebruik en duurzame productiemethoden. Verder werkt Atlantic al langere tijd met de sociale werkplaats, 

wordt zo min mogelijk plastic gebruikt en zijn de producten zoveel mogelijk van gerecycled materiaal gemaakt. Bovendien kunnen zij zelf gerecycled worden. Een buitengewoon binnenklimaat dat ook bijdraagt aan een gezond buitenklimaat.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.