Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Producten

WAGO veldbuscouplers Modbus TCP/UDP met nieuwe functies

wago

18 maart 2019 Leestijd 1 minuten

Deel dit artikel

WAGO heeft de beproefde veldbuscouplers Modbus TCP doorontwikkeld en uitgerust met een aantal nieuwe functies. Eén ding is echter hetzelfde gebleven: net als bij het voorgaande model 750-352 verbindt de coupler de omvangrijke WAGO I/O-modules van de serie 750 betrouwbaar met het wijdverbreide veldbusprotocol Modbus®. De aansluiting van couplers en I/O-modules is bijzonder eenvoudig, aangezien de coupler alle aangesloten I/O-modules herkent en op basis hiervan een lokale procesbeschrijving opstelt. Een combinatie van verschillende analoge ingangs- en uitgangsmodules en digitale ingangs- en uitgangsmodules wordt correct herkend.

De nieuwe veldbuscoupler 750-362 van WAGO is uitgerust met een zeer performante hardware. Reeds tijdens het booten wordt duidelijk dat de coupler een stuk sneller opstart. Naast het Modbus TCP-protocol ondersteunt de coupler ook het Modbus UDP-protocol. Om met één Modbus-query n slaves te activeren, kan deze tot wel vijf multicastadressen voor Modbus UDP benutten.

Met deze couplers heeft de gebruiker de multicastaanvragen te allen tijde onder controle. Om een overbelasting van het net door aanvragen te vermijden, kunnen deze uitgeschakeld worden. En bijzonder belangrijk voor de gebruiker: de couplers kunnen eenvoudig en zonder externe tools worden bediend.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Yakup Yalcin

Projectmanager

Uw organisatie promoten via het Installatie & Bouw netwerk? Ik help u graag verder.

0%

    Stuur ons een bericht