Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Waarom slimme klimaatplafonds de markt veroveren

Waarom slimme klimaatplafonds de markt veroveren

De tijd dat klimaatplafonds een nicheproduct waren dat enkel werd toegepast in grote kantoorgebouwen, is definitief voorbij. De plafonds duiken meer en meer op in kleine kantoren, scholen en ziekenhuizen. Zowel in nieuwbouw- als renovatieprojecten en niet alleen als neutrale, onzichtbare en doorlopende structuren. Dankzij een keur aan vormen en kleuren worden de klimaatplafonds steeds vaker onderdeel van het design van een ruimte.

Familiebedrijf Interalu staat al 50 jaar voor een uitgebreide expertise in metalen plafonds. De laatste twee decennia focust het Belgisch bedrijf vol op de productie van slimme, duurzame en kwalitatief hoogwaardige klimaatplafonds. “Innovatieve oplossingen die geheel volgens het wensen- en eisenpakket van de klant worden vervaardigd en via een flexibele totaalaanpak hun toepassing vinden in de meest uiteenlopende (utiliteits)projecten”, aldus David Molevelt, Business Development Manager voor Interalu in Nederland. “Voor elke wens en behoefte bieden we een oplossing. Daarbij houden we met heel wat aspecten rekening, zoals de technische vereisten, akoestiek en energie-efficiëntie. En ook op esthetisch vlak zijn de mogelijkheden haast eindeloos. Wilt u een hout-look of industrie-look? Of liever een vrije vorm? In de kleur van uw bedrijfslogo? Of wilt u het klimaatplafond zo onzichtbaar mogelijk uitvoeren? We realiseren het allemaal!”

New ways of working

Nieuwe trends blijven niet onopgemerkt door Interalu. Denk aan flexibel ruimtegebruik en new ways of working. “Maar ook het ecologisch aspect wint aan belang”, aldus Molevelt. “Onze klimaatplafonds zijn zeer performant en energie-efficiënt. Ze verwarmen met lage temperaturen en koelen met hoge temperaturen waardoor er veel minder energie nodig is om een optimaal binnenklimaat te realiseren.” Doordat klimaatplafonds energie uitwisselen door straling en niet door convectie, veroorzaken ze geen luchtverplaatsingen. “Dit houdt in dat ze ook geen stof of bacteriën door een gebouw verspreiden; een erg actueel thema in deze tijden van COVID-19. Bovendien functioneren ze geruisloos. Het zal daarom niet verbazen dat klimaatplafonds in 90% van de utiliteitsgebouwen de meest aangewezen oplossing zijn.”

Nieuwbouw en renovatie

De producten van Interalu kenmerken zich door een hoge flexibiliteit, lage inbouwruimte en ongeëvenaarde akoestische kwaliteiten. “Dankzij onze klimaatplafonds zijn geen radiatoren meer nodig. Hoge temperatuur koeling en lage temperatuur verwarming zijn slim in één systeem gecombineerd en dankzij de horizontale isolatiematten en subtiele perforatie zijn de akoestische prestaties uitstekend. Nagalm is er nauwelijks. Dankzij een lage inbouwhoogte van 50 mm vanaf het plenum is het systeem ook zeer geschikt voor renovatieprojecten. Daarbij wordt met onze klimaatplafonds een flexibele indeelbaarheid in de toekomst gegarandeerd.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.