Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
VSK 2020: Solution Partners brengen Siemens’ bekroonde cloudoplossingen voor slimme gebouwen dichter bij eindklant

VSK 2020: Solution Partners brengen Siemens’ bekroonde cloudoplossingen voor slimme gebouwen dichter bij eindklant

·    Certificaat aan 15 Solution Partners Building Products uitgereikt

·    Nederlandse introductie PXC4- en PXC-5 regelaars en nieuwe KNX Multisensor

 

Onder het motto ‘midden in de toekomst’ ging 4 februari 2020 in Jaarbeurs Utrecht de VSK van start. Siemens presenteerde op de beurs zijn nieuwste automatiseringsoplossingen en digitale technologie om gebouwen comfortabel, flexibel en energiezuinig te maken. Naar goede gewoonte deelden op de stand van Siemens ook tal van Siemens Solution Partners Building Products hun kennis en kunde met de beursbezoekers, onder wie eindgebruikers, installateurs, machinebouwers en adviseurs. Deze Solution Partners verzorgen voor Siemens een regionale en laagdrempelige dekking in Nederland. Tijdens de tweede beursdag, 5 februari, kregen 15 Solution Partners op de stand van Siemens hun ingelijste officiële partnercertificaat door Gerben de Haan, sales manager building products HVAC (Siemens Smart Infrastructure), uitgereikt. Het partnercertificaat geeft weer wat een Solution Partner van Siemens aan bevoegdheden heeft en wat er voor onderlinge afspraken bestaan, zoals kwaliteitsbewaking, trainingen en het gebruik van tools en licenties.

Jim Sour, algemeen directeur van A&S System Integrators uit Uden, een van de Siemens Solution Partners Building Products: “Leuk om in het zonnetje gezet te worden op de VSK Beurs. Het certificaat is een mooi ‘visitekaartje’ om aan onze klanten te tonen. We zijn sinds enkele jaren Solution Partner van Siemens. Destijds hebben we gekozen voor de goede naam van Siemens, zijn uitstraling van kwaliteit. We leveren een scala aan gebouwautomatisering- en besturingssystemen van Siemens. Het grote voordeel van het partnership is dat je nauwer betrokken bent bij productontwikkeling, heel snel toegang hebt tot support en ook deel kan nemen aan leerzame pilots.”

Met zijn technologie geeft Siemens antwoord op het streven van gebouweigenaren en -beheerders naar meer duurzaamheid en comfort in hun panden. Het onderliggende platform voor deze toepassingen is het MindSphere IoT-besturingssysteem van Siemens. Dat platform  is ontworpen om assets van gebouwen met elkaar te verbinden en de integratie en analyse van monitoringgegevens in de cloud te ondersteunen. Dankzij de 15 goed geschoolde en getrainde Solutions Partners kunnen eindgebruikers van Siemens’ oplossingen de hoogste meerwaarde uit hun investering halen. Op VSK 2020 werden de nieuwe PXC4- en PXC5-regelaars getoond waarmee in kleinere en middelgrote gebouwen het binnenklimaat intelligent geregeld kan worden. Maar ook de nieuwe KNX Multisensor, die in ruimtes zowel de temperatuur als de luchtvochtigheid kan meten.

Siemens werd onlangs door onafhankelijk onderzoeksbureau Verdantix uitgeroepen tot toonaangevende leverancier van IoT-platformen voor slimme gebouwen. Siemens scoorde het best in het kwadrant leaders/specialists. Het onderzoeksbureau benadrukte dat Siemens een indrukwekkend ecosysteem van slimme gebouwoplossingen heeft opgebouwd en dat het zijn aanbod voortdurend verbetert. Siemens beschouwd de mooie beoordeling van Verdantix als een erkenning van zijn capaciteiten om te voldoen aan veranderende klantenvereisten. Die vereisten gaan verder dan alleen het monitoren, analyseren en controleren van gebouwsystemen.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.