Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Vraaggestuurd verwarmen en ventileren:
            
         
         
            De basis voor een optimaal binnenklimaat

Vraaggestuurd verwarmen en ventileren: De basis voor een optimaal binnenklimaat

Op het Pauwmolenterrein, op een steenworp afstand van de TU Delft, is eind augustus de nieuwbouw van Towercampus Pauwmolen afgerond. Blikvanger van het project is een woontoren van 17 verdiepingen, waarin 143 zelfstandige studio’s voor studenten zijn ingericht. Daarnaast is een lager bouwdeel met 5 verdiepingen gerealiseerd, met 142 appartementen voor jongeren. Ook biedt het project ruimte aan een binnentuin, een wasserette, een beheerkantoor, een ondergrondse parkeergarage en een bewaakte fietsenstalling.

In opdracht van de Nederlandse Bouw Unie (NBU) heeft Brabant Installatie Techniek de klimaatinstallaties voor de nieuwbouw verzorgd, conform de hedendaagse comfort- en kwaliteitseisen. “Om alle appartementen energetisch te kunnen verwarmen, is op het dak van de nieuwbouw een Carrier lucht/water-warmtepomp geïnstalleerd”, vertelt Jean-Pierre van Vlimmeren, projectleider bij Brabant Installatie Techniek. “Deze warmtepomp is gekoppeld aan de centrale technische ruimte in de kelder. Hier zijn tevens drie Remeha-ketels in cascade-opstelling geplaatst die niet alleen dienst doen als back-up, maar ook bijspringen op de momenten dat de warmtepomp te hard moet werken. Individueel regelbare vloerverwarming in alle appartementen voorziet in een efficiënte en zeer comfortabele warmteafgifte.”

Drie Remeha-ketels in cascade-opstelling doen niet alleen dienst als back-up, maar springen ook bij op de momenten dat de warmtepomp te hard moet werken.

Om een optimaal binnenklimaat in de studenten- en jongerenwoningen te borgen, heeft Brabant Installatie Techniek tevens een decentraal ventilatiesysteem geïnstalleerd. “Gekozen is voor de decentrale WTW-units van ClimaRad, waarmee de ventilatie in iedere woning vraaggestuurd én zeer energetisch wordt geregeld”, aldus Van Vlimmeren. “Alle klimaatinstallaties zijn just-in-time en per verdieping op het project aangeleverd.” Voor de parkeerkelder is gekozen voor een ventilatie-installatie met CO2/LPG-detectie. Voor de realisatie van deze installatie, evenals de brandmeldinstallatie, heeft Brabant Installatie Techniek vaste partner HC PS betrokken.

Bouwinfo

Opdrachtgever 
B-right Urban Living

Ontwikkelende bouwer
Nederlandse Bouw Unie (NBU)

Klimaatinstallaties
Brabant Installatie Techniek

Warmtepomp
Carrier

Decentrale ventilatie met WTW
ClimaRad BV Oldenzaal

Luchtkanalensysteem
Schilt Luchtkanalen en Schilt Luchttechniek

Vloerverwarming
MAGNUM Heating

Parkeergarageventilatie
HC PS

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.