Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
HVAC

Vooruitstrevende, energiezuinige luchtbehandeling: Geluidloos comfort voor Little C


Little C foto bovenaf kopiëren

Tekst | FläktGroup

Beeld | FläktGroup

9 juli 2021 Leestijd 5 minuten

Deel dit artikel

In Rotterdam wordt het ene mooie woonproject na het andere gerealiseerd. Eén van de meest bijzondere is Little C op de kop van de Coolhaven. Hier wordt een nieuw stukje stad ontwikkeld met vijftien industrieel ogende gebouwen, die ieder hun eigen stijl en karakter hebben. In deze gebouwen worden 315 woningen gerealiseerd in combinatie met collectieve daktuinen, balkons met smeedijzeren hekken, ontmoetingsruimtes, werkplekken, horeca en winkels. Hoewel de wijk vlakbij het centrum van de wereldstad ligt, is het er rustig wonen met een groen stadspark op een steenworp afstand. Overal voel je je verbonden met buiten.

Dankzij de luchtbehandelingskasten en warmteterugwinning van FläktGroup, zijn alle gebouwen gegarandeerd van een perfect binnenklimaat.

De gebouwen binnen Little C hebben elk een eigen stijl, maar één ding hebben ze gemeen: het buitenleven en duurzaamheid staan er centraal. Om de overgang tussen binnen en buiten nog soepeler te laten verlopen, zijn de woningen voorzien van een hoog comfort en energiezuinig luchtbehandelingssysteem. Dankzij de luchtbehandelingskasten en warmteterugwinning van FläktGroup, zijn alle gebouwen gegarandeerd van een perfect binnenklimaat. FläktGroup is dé partner op het gebied van vooruitstrevende, energiezuinige luchtbehandeling- en precisieoplossingen. “Er werden strenge eisen gesteld aan de installatietechniek. Er moet veel warmte teruggewonnen worden en de voorzieningen moeten energiezuinig zijn. In totaal hebben we dertien WTW-units geleverd die zorgen voor de luchtbehandeling, koeli ng en verwarming”, vertelt accountmanager Maarten van Dalen. Dankzij deze units wordt een enorme hoeveelheid energie bespaard, legt hij uit: “Warmtewielen met een hoog rendement halen 80 tot 85% warmte terug uit het gebouw. Je hoeft dus nog maar voor een klein deel energi e op te wekken voor de koeling en verwarming.”


Geluidloos

Little C is een nieuw stukje Rotterdam dat bekend staat om zijn groene karakter en dat rust uitstraalt in een drukke wereldstad. Bewoners komen hier samen op hun gezamenlijke dakterras, waar ze in rust genieten van het uitzicht over de wijk. Het is dus niet vreemd dat het geluidsniveau erg belangrijk is. FläktGroup heeft speciale ventilatoren toegepast in combinatie met demping. Van Dalen: “Dankzij de innovatieve en slimme regeling van FläktGroup kan iedere ruimte worden aangepast aan de persoonlijke voorkeuren van de gebruiker. De installaties zijn slim en werken standalone. Ze zijn echt een assistent van de gebruiker. De systemen werken automatisch en bewoners hebben er geen omkijken naar. ” Flexibiliteit Een uitdaging binnen het project is dat geen enkele ruimte het zelfde is. “Per ruimte hebben we gekeken welke luchtbehandelingsunit het meest geschikt is; iedere unit is aangepast aan de beschikbare opstelplaats. Er staan zowel units op het dak als in de technische ruimten. Dit is gedaan in nauwe samenspraak met Terberg Totaal Installaties. Van Dalen “Gezamenlijk hebben we de units ingeregeld en ervoor gezorgd dat er voor iedere ruimte een perfect binnenklimaat gerealiseerd is.” Over de samenwerking met Terberg is Van Dalen erg te spreken. “De installateur heeft alles tot in de puntjes gepland en uitgewerkt, waardoor alles soepel is verlopen. Het is een uitdagend project dat we door een zeer nauwe samenwerking tot een goed einde hebben gebracht. We zijn enorm trots dat we aan zo’n energiezuinig en vooruitstrevend project hebben meegewer kt.”

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • Z&R

  Z&R

  Platform over zon- en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen

  Naar website
 • Profiel

  Profiel

  Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid

  Naar website
 • I&L

  Instore & Livecomm

  Platform over beurzen, retail & online business

  Naar website
 • I&B

  Installatie & Bouw

  Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit

  Naar website
 • GWW

  Grond / Weg / Waterbouw

  Platform over civiele techniek & infrastructuur

  Naar website
 • B&S

  Beton & Staalbouw

  Platform over beton en staal in de bouw

  Naar website
 • Gevelbouw

  Gevelbouw

  Platform over gevels, glas & daken

  Naar website
 • badz

  Bouwen aan de Zorg

  Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland

  Naar website
 • mediagroeplogo

  Binnenwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
0%