Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Zware elementen Floriade zijn just-in-time geleverd
Met speciale kranen worden zware elementen verhuisd en geplaatst.

Zware elementen Floriade zijn just-in-time geleverd

Bij een groot project als de Floriade moeten grote elementen geleverd worden, zoals warmtewisselaars, pompen, vaten en leidingen. De Gier Rotterdam zorgde hiervoor met haar mobiele hijskranen én speciaal transport. Het ging om alle zware elementen die Roodenburg nodig had bij het realiseren van de WKO-installatie voor de woontoren, het zorggebouw en de Aeres Hogeschool.

De Gier is gespecialiseerd in de verhuur van mobiele hijskranen, zwaar en speciaal transport, industriële verhuizingen en het demonteren van complete technische ruimtes en WKO-installaties. Met Roodenburg werkt het bedrijf al vele jaren samen. Het was dus de uitgekiende partner om het speciaal transport voor de Floriade te verzorgen. De componenten werden door de installateur besteld en afgeleverd bij De Gier in Rotterdam. Het transportbedrijf zorgde er vervolgens voor dat alles just-in-time op de plaats van bestemming werd geleverd. “We hebben dit zo met elkaar afgestemd, dat het zo snel mogelijk gedaan werd. In totaal hebben we er zes keer geleverd. Op deze manier zijn we niet afhankelijk van andere spelers en heb je niet te maken met wachturen, stilstanduren of nutteloze CO2-uitstoot”, vertelt Ricardo Krieg, projectleider/uitvoerder bij De Gier.

De Gier Rotterdam is onder meer gespecialiseerd in industriële verhuizingen.

Disciplines combineren

Voor het laden, lossen en hijsen werden autolaadkranen gebruikt, waarna een transportploeg de materialen horizontaal verplaatste naar de plaats van bestemming. Dit gebeurde precies volgens de maatvoeringen op tekening. “De klant ontlasten is erg belangrijk voor ons. Naast het transport hebben we onder meer minihijskranen, compacte hijskranen, rupsen, heftrucks en hoogwerkers. Door activiteiten en disciplines te combineren, kunnen we inspelen op de wensen van onze klanten”, aldus Krieg. De samenwerking met Roodenburg verliep buitengewoon goed, vertelt hij. “Vooraf hebben we de klus bekeken op het Floriadeterrein. Toen hebben we bepaald hoe we het transport zo vlekkeloos mogelijk konden laten verlopen. Het is aan alle kanten goed gegaan wat we bedacht hadden. Het is heel belangrijk om in het voortraject al meegenomen te worden, dan kun je je mening inbrengen. Als daar gehoor aan wordt gegeven, dan geeft dat een mooie wisselwerking.”

Autolaadkraan op accu

De Gier bestaat al bijna honderd jaar. In al die tijd ging het bedrijf met zijn tijd mee en dat doet het nu nog steeds. Zo ontving het onlangs de eerste autolaadkraan van Nederland die op een accupack kan draaien. Het is een vrachtwagen met een dieselmotor, met daarachter een accupack. “Daarmee kunnen we acht uur draaien. Op deze manier willen we vooroplopen op het gebied van duurzaamheid en milieu. Door samen te werken met lokale bedrijven proberen we ook de CO2-uitstoot te minimaliseren”, aldus Krieg.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.