Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
HVAC

Voorkom virusverspreiding met de AirPurifier: de nieuwe luchtreiniger van WOLF

Airpurifier[1]

4 november 2020 Leestijd 4 minuten

Deel dit artikel

Deskundigen zijn het erover eens dat tijdens een coronapandemie alleen goede ventilatie of luchtfiltering in ruimtes de overdracht van virussen via aerosolen zo laag mogelijk kan houden. Ventilatie met voldoende en volledig geopende ramen vermindert de aerosolconcentratie aanzienlijk, maar kan echter niet consequent worden toegepast in het komende koude seizoen. Daarom lanceert WOLF, expert op het gebied van een gezond binnenklimaat, de nieuwe WOLF AirPurifier: een ruimtebesparende en direct toepasbare luchtreiniger voor het filteren van aerosolen uit de lucht.

De WOLF AirPurifier is ontworpen voor ruimtevolumes tot 200 m3 per unit en filtert de ruimtelucht met een HEPA-filter H14 en een hybride voorfilter voor fijnstof met actieve koolstof voor geurneutralisatie. Met deze filters wordt de WOLF AirPurifier bijzonder geschikt voor openbare en commerciële ruimtes waarbij onvoldoende geventileerd wordt, zoals bijvoorbeeld in kinderdagverblijven, scholen, universiteiten, vergader- en congresruimtes, kantoren, hotels, restaurants, verpleeghuizen, kerken, moskeeën en sportcomplexen.

De oplossing is nú nodig – WOLF breidt daarom haar productie van luchtreinigers uit

Tijdens de huidige coronapandemie hebben we te maken met verscherpte maatregelen om onszelf en onze naasten te beschermen en de zorg niet te overbelasten. Daarbij komt kijken dat o.a. ondernemers, besturen en overheidsinstanties ervoor moeten zorgen dat er goed en voldoende geventileerd wordt om het virus niet verder te verspreiden in binnenruimtes waar (veel) mensen bijeen komen. Snelle en efficiënte oplossingen zijn nu nodig om ieder in staat te stellen de komende maanden goed te laten functioneren.

“In een ideale situatie is iedere ruimte voorzien van voldoende verse en gefilterde buitenlucht middels een luchtbehandelingsunit. Helaas zijn er veel situaties waar het niet of niet eenvoudig mogelijk is voorzieningen te creëren om voldoende te ventileren, zodat een gezond en veilig binnenklimaat gewaarborgd kan worden. Voor die situaties zijn luchtreinigers zoals de WOLF AirPurifier dringend nodig als aanvulling op de bestaande ventilatievoorzieningen. Als binnenklimaatexpert willen wij hier graag ons steentje bijdragen en snelle hulp bieden. Daarom hebben we besloten om onze productiecapaciteit in Duitsland uit te breiden voor de AirPurifier, zodat we zoveel mogelijk binnenruimtes kunnen voorzien van een oplossing”, legt Martin Wendels, directeur van WOLF Energiesystemen B.V. uit.

Voor meer informatie over de AirPurifier van WOLF kunt u contact opnemen met:

WOLF Energiesystemen B.V.
Tel. 038-333 68 01
Of kijk voor meer informatie op onze website:

Bedrijfsprofiel:

De WOLF-groep is een van de toonaangevende systeemleveranciers van verwarmings- en ventilatiesystemen. Samen met het moederbedrijf, het beursgenoteerde CENTROTEC SE, is het een van de toonaangevende totaalleveranciers van energiebesparende oplossingen op het gebied van bouwtechnologie. Met ca. 2.100 medewerkers op alle locaties en 60 verkooppartners in meer dan 50 landen is WOLF internationaal aanwezig. Het bedrijf positioneert zich als “expert voor een gezond binnenklimaat” en onderstreept deze claim met de duidelijke en bindende uitspraak: “WOLF – Volledig op mij afgestemd”. Vanuit Kampen (OV) vertegenwoordigd de dochteronderneming WOLF Energiesystemen B.V. WOLF in Nederland en België.

Meer informatie is beschikbaar op www.wolf.eu.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Yakup Yalcin

Projectmanager

Uw organisatie promoten via het Installatie & Bouw netwerk? Ik help u graag verder.

0%

    Stuur ons een bericht