Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Voorkom een gigantische COVID-19-verspreiding in klaslokalen

Voorkom een gigantische COVID-19-verspreiding in klaslokalen

Om COVID-19 zoveel mogelijk buiten het klaslokaal te houden, is ventileren het devies. In de wat oudere schoolgebouwen wordt sterk aangeraden om zoveel mogelijk te ventileren via de ramen. Met de wintermaanden in aantocht, is dat niet bepaald een comfortabel uitgangspunt. Met de TROX Air Purifier daarentegen kun je de ramen op een kier houden en wordt de lucht sterk gereinigd. Sterker nog, de standalone unit filtert 99,95% van alle aerosolen uit de lucht.

De aangezogen lucht gaat door een ePM1 85% voorfilter (voorheen F9) en vervolgens door een HEPA H13-filter die 99,95% van de aerosolen weg filtert.

TROX is een wereldspeler in de ontwikkeling, productie en distributie van componenten en systemen voor binnenklimaat en ventilatie. “We leveren totaalconcepten, gaande van de luchtbehandelingskast tot het laatste inblaasrooster of ventiel in de ruimte”, zegt Marnix van der Meulen, Accountmanager Filtertechniek bij TROX Nederland. “Kortom, het complete pakket. De Air Purifier is een nieuw product voor ons en als het ware een extra puzzelstukje in ons totaalpakket. Het mooie is dat het toestel standalone functioneert, wat maakt dat hij zeer breed inzetbaar is.”

COVID-19-verspeiding

Uit onderzoek blijkt dat een door COVID-19 besmet persoon zijn aerosolen binnen 2 minuten door de ruimte verspreidt, zoals een klaslokaal met een lage ventilatievoud of de ramen op een kier, vervolgt Van der Meulen. “Het lijkt wel alsof het aerosolen regent! Door een goede ventilatie met een ventilatievoud van bij voorkeur 2 of 3 wordt dat grotendeels afgevangen. Met het TROX-assortiment is dat prima te organiseren voor nieuwbouw of renovatie. In het merendeel van de schoolgebouwen, vooral die van de wat oudere bouwjaren, wordt dat bij lange na niet gehaald. Dan blijkt de Air Purifier een hele goede oplossing om de lucht te reinigen en COVID-19-verspreiding tegen te gaan.”

In elke ruimte waar de ventilatie ontoereikend is, kan de lucht wél worden gereinigd met de TROX Air Purifier.

1.000 m³/h

De Air Purifier is een plug & play toestel. Van der Meulen: “Het is een kwestie van de stekker in het stopcontact steken en de lucht wordt gereinigd. De aangezogen lucht gaat door een ePM1 85% voorfilter (voorheen F9) en vervolgens door een HEPA H13-filter die 99,95% van de aerosolen weg filtert. De schone lucht wordt op een hoogte van 2,30 meter horizontaal uitgeblazen en daalt neer op de aanwezigen in de ruimte. Het toestel heeft een maximale capaciteit van 1.600 m³/h en functioneert bij 1.000 m³/h op een voor scholen acceptabel geluidsniveau. Voor een gemiddeld klaslokaal is een circulatievoud geadviseerd tussen de 2 en 5.” Overigens is de Air Purifier ook zeer geschikt voor restaurants, vergaderzalen, sportverenigingen en winkels. “In elke ruimte waar de ventilatie ontoereikend is, kan de lucht wél worden gereinigd. Behalve voor de COVID-19 problematiek is het toestel ook zeer geschikt voor mensen met luchtwegproblemen.”

De TROX Air Purifier is per direct te bestellen.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.