Textiele kanalen
02:34
29-10-2018

Voordelen van textiele kanalen in restaurants

Restaurants hebben unieke eisen voor ventilatiekanalen die allemaal een grote invloed hebben op de gebruikerservaring. Het kiezen van een oplossing met goede akoestische waarden, hygiënische eigenschappen en esthetiek is essentieel om zowel aan het ontwerpmodel te voldoen als een optimaal gebruikerscomfort te creëren.

Het maximaliseren van het comfort van de gebruikers is de sleutel tot succes in de restaurant business – naast het geweldige eten natuurlijk. Comfortabele klanten betekent herhalingsbezoeken. Het bedrijf is goed, het eten is heerlijk en misschien is er zelfs een glas wijn; een glimlach, genot en een aangenaam geroezemoes. Het klinkt gezellig – en met de juiste ventilatiekanalen kan dat zeker ook.

De specifieke eisen omvatten niet alleen comfortelementen zoals een gelijkmatige tochtvrije luchtverdeling, geluidsabsorptie en geluidsterugkaatsing maar ook de esthetiek. Bovendien zijn hygiënische elementen, zoals condensatievrij, vuilafstotend en afwasbaar, essentieel en zijn eenvoudig onderhoud en kostenefficiëntie ideaal. Textiele kanalen zijn de enige oplossing waarmee aan al deze verschillende maatregelen kan worden voldaan.

Textiele kanalen

Restaurants, diners, cafés en soortgelijke applicaties hebben allemaal te kampen met geluidsproductie en geluidsterugkaatsing (nagalm). Een slechte akoestische omgeving maakt het minder prettig; vandaar dat de geluidsabsorberende eigenschappen van de ruimte een belangrijke ontwerpoverweging vormen. Het reduceren van de nagalmtijd is belangrijk voor de verstaanbaarheid van spraak en de privacy van gesprekken, en helpt ook om de algehele geluidsniveaus te verminderen.

Op textiel gebaseerde ventilatiekanalen bieden een LowNoise ™ -technologie, die geluidsniveaus zo laag als NC15 of minder mogelijk maakt. De nauwkeurige luchtverdeling zorgt voor een hoge luchtverversing bij lage snelheid, waardoor de oplossing tochtvrij en vrijwel geruisloos is. Dit in combinatie met de akoestische absorptiemogelijkheden van de stof en de onbeperkte ontwerpmogelijkheden, maakt de technologie de voorkeur onder hospitality designers.

“Wij bevelen FabricAir luchtverdeel-systemen aan vanwege de efficiëntie en omdat het unieke ontwerpmogelijkheden biedt. Er zijn geen hotspots en koude plekken, er druppelt geen condensatie zoals met metalen kanalen, en het komt in een scala van kleuren. “Zegt PJ Zakas van Z-Space Design, een toonaangevend Amerikaans Hospitality Design-bedrijf, en gaat verder: “Dingen worden vies, vooral in restaurants, dus we leggen onze klanten graag uit dat je de kanalen gemakkelijk los kunt ritsen, naar huis kunt brengen, het in je was kunt doen, het kunt drogen en weer kunt opblazen – je kunt dat niet doen met metaal! ”

Z-Space Design zijn de architecten achter de onlangs geopende, Zuid-Carolina gevestigde Jî-Rôz – een luxe Grieks restaurant. Ze gebruikten tan-beige FabricAir-kanalen als een ontwerponderdeel die het algehele ontwerpthema van de exclusieve restaurantruimte accentueert.

De textiele luchtverdeeltechnologie is ook het hygiënischere alternatief. Doorlatende stoffen creëren een luchtdeken over de gehele lengte en omtrek van het kanaal. Dit voorkomt condensatie en verhindert dat stof en andere deeltjes zich op de kanalen afzetten. De antimicrobiële aard van het kanaal belemmert de groei van bacteriën.

Textiele kanalen

Micro-perforaties kunnen de kanalen vrijwel onderhoudsvrij maken en mocht het gebeuren dat het vervuild raakt, dan is het eenvoudig om de kanalen van de ophanging te schuiven, deze in een gewone wasmachine te spoelen en deze weer op te hangen.

In Zaragoza, Spanje, heeft El Cachirulo Group, eigenaar van een aantal exclusieve restaurants, FabricAir luchtverdeelsystemen op verschillende locaties toegepast. Sansui is een populaire evenementen- en congreslocatie met een grote historische traditie. Toen de salon werd opgewaardeerd, werd op textiel gebaseerde luchtverdeling gebruikt om een ​​samensmelting van optimaal comfort en esthetische looks te garanderen. Toen één van hun toplocaties, het Palacio de Larrinaga, werd verbouwd, was ruimtebesparing essentieel voor het project, naast het creëren van een tochtvrije, geruisloze luchtverdeling voor maximaal comfort.

“Onze klanten zijn kwaliteitsbewust, we moeten de luchtstromingen en het geluidsniveau minimaliseren, altijd de juiste temperatuur handhaven. Vorig jaar hebben we FabricAir-oplossingen geïnstalleerd in andere faciliteiten binnen onze groep en ze werkten heel goed. In deze ruimte wilden we integreren met een elegant ontwerp en optimaal comfort. In de zomermaanden is de temperatuur in Zaragoza hoog en heeft de airconditioning goed gewerkt – we hebben geen klachten gehad. ” Zegt Technisch Manager van Maintenance, Luis Catalan, Grupo El Cachirulo.

In İzmir, Turkije, was een corrosievrije, lichtgewicht en stijlvolle oplossing nodig in een eet- en concertzaal, de Izmir Arena, dicht bij de zee. Het was essentieel om de druk op de bestaande dakconstructie tot een minimum te beperken en om negatieve gevolgen voor de akoestiek van de ruimte te voorkomen.

“FabricAir ontwierp de perfecte uitblaasmodellen voor onze plek. Sinds we ons luchtverdeelsysteem gebruiken, hebben we geen problemen gehad. We zijn van mening dat de FabricAir-producten het luchtcomfort van de ruimte verhogen en mooi in de structuur passen “, zegt Hasan KARABİN, hoofd onderhoud van de Izmir Arena.

Bezoek www.fabricair.nl voor meer informatie over luchtverdeeltechnologie.

Installatie en Bouw Nederland partners