Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
‘Voor iedere afvoerbehoefte een oplossing op maat’

‘Voor iedere afvoerbehoefte een oplossing op maat’

Fabrikant van vuilwaterpompen en fecaliënmalers ontwikkelt zich £tot een one-stop-shop voor sanitaire voorzieningen

‘Achter elke deur een Sanibroyeur’. Ruim zestig jaar geleden zorgde SFA voor een revolutie op het gebied van sanitaire toestellen, door de uitvinding van de eerste fecaliënvermaler. De Sanibroyeur maakte het mogelijk om overal in huis een toilet, badkamer, keuken of gootsteen te plaatsen zonder grote verbouwingswerken. Sindsdien heeft SFA haar assortiment flink uitgebreid met o.a. compact-toiletten, vuilwaterpompen, condenspompen en opvoerinstallaties voor grijs (huishoudelijk afvalwater) en zwart water (afvalwater met fecaliën). Met de overname van het Duitse Zehnder Pumpen in 2019 én de introductie van een gamma dompelpompen, bronpompen en vetafscheiders begin 2020 is het assortiment vermalers en pompen compleet, waardoor voor elk project en elke vraag een oplossing op maat kan worden geboden.

zehnder opvoerinstallatie sanicubic 2gr kopieren

De Sanicubic® 2 GR garandeert, dankzij de toepassing van twee pompen, een nog hogere
performance en bedrijfszekerheid.

 

Zehnder Pumpen is fabrikant en leverancier van industriële opvoerpompen. Dankzij de overname van deze Duitse speler kan SFA nu een complete range pompen aanbieden, voor huishoudelijk, collectief, commercieel én industrieel gebruik. “Hoge ogen in ons assortiment gooien de nieuwe Sanicubic® opvoerinstallaties”, vertelt Bert-Jan Hintzbergen, Business Development Manager bij SFA Benelux. “Zoals de Sanicubic® 1 GR voor zwart water afvoer uit wc’s, badkamers, keuken en wasruimtes, die zich onderscheidt door een compacte afmeting, een hoge performance en een opvoerhoogte van 22 tot bijna 40 meter, afhankelijk van de gekozen vermaaltechnologie.” Als aanvulling op de bestaande en succesvolle Sanicubic® 2 Classic en Sanicubic® 2 Pro introduceert SFA bovendien de Sanicubic® 2 GR, die dankzij de toepassing van twee pompen een nog hogere performance en bedrijfszekerheid garandeert.

ondergrondse opvoerinstallatie sanifos3100 kopieren

Voor het opvangen en verwerken van grijs en zwart water uit installaties die lager liggen dan het riool, levert SFA diverse Sanifos® pompputten die buiten het (woon)gebouw geïnstalleerd kunnen worden.

 

Ook voor hogere opvoerhoogtes

“Groot voordeel van de nieuwe opvoerinstallaties is dat gebruikers keuze hebben uit verschillende pompen en vermaaltechnologieën, die bovendien hogere opvoerhoogtes mogelijk maken. Dat maakt de installaties ook zeer geschikt voor nieuwe doelmarkten, zoals appartementencomplexen, metrostations en luchthavens, waar grotere afstanden overbrugd moeten worden”, vertelt Bart Plessers, Brand Manager bij SFA Benelux. “Klanten hebben onder andere keuze uit twee Sanicom modellen, die geschikt zijn voor grijs water toepassingen. Voor zwart water leveren we diverse pompen met Vortex-technologie, waarmee het afvalwater in wervelingen wordt afgevoerd en waarmee een vrije doorgang tot 50 mm gegarandeerd wordt. Ook bieden we twee versnijdende systemen aan, die vaste stoffen in het afvoerwater in zeer kleine deeltjes vermalen. Een single channel (één kanaal) waaier ten slotte biedt een vrije doorgang van 80 of 100 mm, waardoor ook grote voorwerpen zoals vochtige toiletdoekjes, tampons, maandverband en condooms zonder problemen weggepompt kunnen worden. De single channel waaiers worden onder andere toegepast in de nieuwe Sanicubic® 1 SC, die zich hierdoor uitstekend leent voor toepassing in o.a. horecagelegenheden, kantoorgebouwen, industriële gebouwen, ziekenhuizen en scholen, waar men anders met de sanitaire installaties omgaat dan thuis.”

zehnder opvoerinstallatie sanicubic 1sc kopieren

De nieuwe Sanicubic® 1 SC (Single Channel) biedt een vrije doorgang van 80 of 100 mm, waardoor ook grote voorwerpen zoals vochtige toiletdoekjes, tampons, maandverband en condooms zonder problemen weggepompt kunnen worden.

 

Ondergrondse opvoerinstallaties

Voor het opvangen en verwerken van grijs en zwart water uit installaties die lager liggen dan het riool, levert SFA diverse Sanifos® pompputten die buiten het (woon)gebouw geïnstalleerd kunnen worden. “Naast de vertrouwde pompputten, met een inhoud van 110, 280, 610 en 1.300 liter, kunnen we sinds kort ook ondergrondse opvoerinstallaties leveren met reservoirs van 1.600, 2.100 en zelfs 3.100 liter”, vertelt Hintzbergen. “Met deze opvoerinstallaties kunnen niet alleen grote hoeveelheden afvalwater worden afgevoerd, maar ook grote opvoerhoogtes worden overbrugd, tot een maximum van 39 meter.”

Dompelpompen, bronpompen en vetafscheiders

Begin dit jaar is het assortiment van SFA gecompleteerd met een uitgebreide serie dompelpompen voor o.a. regenputten, ondergelopen kelders en kruipruimtes, SaniWell® bronpompen voor grondwaterbenutting en SaniGrease® vetafscheiders voor grootkeukens en foodtrucks waarmee de fabrikant van vuilwaterpompen en fecaliënmalers zich heeft ontwikkeld tot een one-stop-shop voor sanitaire voorzieningen. Alle producten van SFA worden verkocht via de bekende groothandels.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.