Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Voor het tweede jaar op rij: Prestigieuze award voor bijzonder personeelsbeleid
HR-directeur Ellen Vermeer met de award.

Voor het tweede jaar op rij: Prestigieuze award voor bijzonder personeelsbeleid

Rondom de aanleg van gebouwgebonden installaties en industriële automatisering onderscheidt Hoppenbrouwers Techniek zich als een uiterst kundige en veelzijdige sterspeler binnen de techniek. Maar ook als het gaat om het werven, ontwikkelen en managen van personeel loopt de technisch dienstverlener prominent voorop. Een status die onlangs wederom werd bevestigd nadat het onafhankelijke Top Employer Institute het bedrijf voor het tweede jaar op rij benoemde tot Top Employer. “Een geweldig mooie beloning voor ons actieve en vooruitstrevende personeelsbeleid”, aldus HR-directeur Ellen Vermeer, al zo’n 20 jaar aan boord bij Hoppenbrouwers en een van de architecten van het personele succes.

Werkzaamheden tijdens een project voor Bosch Rexroth.

Het leveren van goede technische prestaties begint met de inzet van de juiste middelen én gekwalificeerde mensen. Bij Hoppenbrouwers Techniek weten ze dat maar al te goed. Dankzij de juiste mix van kennis, kunde en technieken is het bedrijf in staat om vanuit twintig verschillende vestigingen in Nederland voor nagenoeg elke sector een specifieke en alomvattende oplossing te bieden. Voor elektrotechnische en werktuigbouwkundige vraagstukken, maar ook voor opdrachten op het gebied van industriële automatisering, beveiliging, sprinklers, duurzame energie en technisch beheer. Disciplines waarbinnen de mens telkens weer de sleutel vormt tot een succesvol eindresultaat. Niet raar dus dat bij Hoppenbrouwers de focus op het aantrekken, behouden en ontwikkelen van gekwalificeerde medewerkers als messcherp kan worden betiteld.

Goed werkgeverschap

“Zeker tegen het decor van een overspannen arbeidsmarkt en een groot tekort aan technisch geschoolde mensen is het zaak om goed werkgeverschap te tonen en een deugdelijke langetermijnvisie te hebben”, aldus Vermeer. “Juist dán maak je jezelf aantrekkelijk voor zowel je bestaande als nieuwe mensen en trek je passende sollicitanten aan. Vanuit het basisstreven om onze medewerkers de allerbeste werkomgeving te bieden, hebben we vorig jaar bijna 600 nieuwe gezichten binnen ons familiebedrijf mogen begroeten. Een mooie score die het gevolg is van een jarenlange investering in een gefundeerd en constant geëvalueerd personeelsbeleid door onze ruim dertig professionals tellende HR-afdeling.”

Werkzaamheden bij Van Mossel Waalwijk.

Aandacht voor inclusiviteit

De behaalde Top Employer Award vormt een mooie bekroning van de door het HR-team gehanteerde aanpak. Een werkwijze waarbinnen Hoppenbrouwers ruime aandacht besteedt aan het thema inclusiviteit. Een opvallend gegeven in de techniekbranche, die als vrij traditioneel te boek staat. “We hebben het afgelopen jaar 96 zij-instromers verwelkomd”, vervolgt Vermeer. “Maar wat minstens zo belangrijk is: we hebben aanzienlijk meer vrouwen weten te interesseren voor technische functies. Daar zijn we erg blij mee. We streven ernaar dat in 2030 zo’n 500 vrouwen in technisch opzicht bij ons werkzaam zijn.”

Leren en ontwikkelen

Die veelbelovende ambitie gaat bij Hoppenbrouwers hand in hand met het voeren van een duurzaam beleid qua leren en ontwikkelen. Zo wordt met nagenoeg elke medewerker een concreet loopbaanpad uitgestippeld en zet elke vestiging diverse tools op maat in om die geplande route te volgen. Voorbeelden daarvan zijn een gefundeerd leiderschapsprogramma, een vergaande focus op talent en het bieden van doorgroeimogelijkheden binnen de bedrijfsmuren. “Naast de bestaande medewerkers investeren we ook in potentiële krachten”, aldus Vermeer. “In dat kader bieden we bijvoorbeeld zij-instromers een passende functie aan en geven we onervaren aanwas de gelegenheid om zich bij ons te ontwikkelen. Initiatieven waarbij we een duidelijk toekomstperspectief schetsen en onze stabiele organisatie in de picture zetten. Dat gebeurt vooral via een uitgekiende arbeidsmarktcommunicatie en opvallende campagnes. Geweldige tools om ons bedrijf nader te profileren als een veelzijdige, stabiele én mensgerichte werkgever.” 

Mondiale HR-autoriteit

Het Top Employer Institute is de wereldwijd actieve autoriteit voor de erkenning van opvallend goed werkgeverschap. Het instituut beoordeelt bedrijven op verschillende HR-vlakken, zoals de rol van HR binnen de businessstrategie, employer branding, carrièreplanning en talentontwikkeling. Daarnaast worden zaken als inclusiviteit en duurzaamheid beoordeeld. Inmiddels heeft het Top Employer Institute ruim 2.000 organisaties in 121 landen/regio’s gecertificeerd. Hoppenbrouwers Techniek is er daar één van. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.