Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Voor elke klimaatvraag een passende oplossing: Doeltreffend, snel en 100% inzichtelijk
V.l.n.r.: Gerhard Loer, Jefferey van Dijk, Cor de Gans, Remco Ribbers en Paul van Dorrestein.

Voor elke klimaatvraag een passende oplossing: Doeltreffend, snel en 100% inzichtelijk

Bovendien bieden de klimaatsystemen van Lennox uitkomst in de verhuurmarkt. Dat bewijst bijvoorbeeld Klimaat Met Zorg (KMZ), dat onder andere tijdelijke klimaatoplossingen levert om capaciteitstekorten, seizoenspieken, verbouwingen, onderhoudswerkzaamheden en/of calamiteiten zeer snel en doeltreffend te kunnen opvangen. 

Dankzij een uitgekiende monitoring, preventief en correctief onderhoud worden het rendement én de bedrijfszekerheid van de klimaatinstallaties van Lennox naar het allerhoogste niveau getild. Toch kan onverhoopt een storing optreden en/of tijdelijke capaciteitsvergroting gewenst zijn, waarbij klanten kunnen vertrouwen op het goede partnerschap van Lennox en KMZ. “Als organisaties gunnen we elkaar de business. Hierdoor is de afgelopen jaren een mooie wisselwerking ontstaan”, vertelt Remco Ribbers, die samen met Paul van Dorrestein en Gerhard Loer het accountmanagersteam van Lennox Benelux BV verrijkt. Binnen dit team is ook Ad Vink werkzaam, als key-accountmanager en datacenterspecialist. Waar Ribbers sinds maart het nieuwe gezicht is in de regio Noordoost-Nederland, bedienen Van Dorrestein en Loer klanten in resp. het westen en zuiden van ons land. Naast het adviseren, offreren en verkopen van de Lennox chillers, rooftops, warmtepompen en Close Control airconditioningunits zijn zij hét aanspreekpunt voor klanten met vragen. “Ook ondersteunen wij bij het organiseren van beurzen en evenementen en verzorgen wij technische webinars”, vertelt Ribbers. “Bijvoorbeeld over het uitfaseren van koudemiddelen en andere ontwikkelingen in de branche.”

Compleet assortiment

Een vertrouwde relatie van Lennox is KMZ, dat geavanceerde dienstverlening, technieken en apparatuur biedt op het gebied van lekdetectie, droogtechniek en duurzame verwarming met resthout (Heaterbox). Bovendien is de firma gespecialiseerd in de verhuur van (tijdelijke) klimaatunits voor koeling, verwarming, ventilatie, bevochtiging, ontvochtiging en luchtreiniging. “Onderdeel van ons assortiment zijn de chillers (40 t/m 400 kW) en rooftop luchtbehandelingskasten (15 t/m 38 kW) van Lennox, waarmee efficiënt gekoeld én verwarmd kan worden”, vertellen directeur Cor de Gans en manager klimaatverhuur Marco Vierhout. “Hierdoor kunnen wij iedere tijdelijke klimaatvraag uit de markt beantwoorden, in alle seizoenen.” De keuze voor Lennox is volgens hen een logische. “De verstandhouding met Lennox is goed, de lijnen zijn kort en we kunnen vertrouwen op een zeer snelle responsetijd. Bovendien onderscheiden de Lennox producten zich in specificaties, kwaliteit én betrouwbaarheid; een essentiële combinatie voor de verhuurmarkt.”

Snel en slim (ont)koppelen

Om de koelmachines en rooftop luchtbehandelingskasten geschikt te maken voor de verhuur, heeft Lennox diverse klantspecifieke optimalisaties doorgevoerd. “Voor de lucht- en wateraansluitingen hebben we al in onze fabriek flexibele Camlock slangkoppelingen toegevoegd, waardoor de units snel en slim gekoppeld en ontkoppeld kunnen worden”, vertelt Ribbers. “En ook voor de elektrische voedingen zijn speciale voorzieningen opgenomen. Waar mogelijk is gekozen voor stekkerbare aansluitingen.” KMZ heeft de klimaat-units geplaatst in een versterkt frame, waardoor zij eenvoudig op de vrachtwagen geplaatst, getransporteerd en naar de juiste gebouwlocatie gehesen kunnen worden. “De grotere chillers en rooftops van Lennox worden standaard uitgevoerd met een regelsysteem”, vertelt Vierhout. “In de overige units hebben wij ons eigen volgsysteem Opilio geïntegreerd, waardoor locatie, draaiuren én verbruik eenvoudig op afstand uitgelezen kunnen worden. Zowel door ons als door onze klanten. Dit zorgt niet alleen voor inzicht, zekerheid en vertrouwen, maar biedt ook mogelijkheden om de systemen in consignatie te verhuren en om af te rekenen naar gebruik. Zo bieden we voor iedere verhuurvraag een passende oplossing.”     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.