Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
HVAC

Voor elk project de juiste warmte en koude
 Duurzaam en betrouwbaar

Projectontwikkelaars, gemeentes, woningbouwverenigingen en installateurs kunnen de producten van OSH werkend bekijken en beleven in het inspiratiecentrum in Zaltbommel.

Tekst | Lieke van Zuilekom

Beeld | One Solutions Holland (OSH)

22 oktober 2021 Leestijd 6 minuten

Deel dit artikel

Gedreven door energiebesparing, zonder in te boeten aan comfort. Volgens die ambitie biedt adviserende groothandel en ingenieursbureau One Solutions Holland (OSH) duurzame producten én oplossingen voor warmte- en koudetechniek. Van warmtepompen, buffervaten, warmtewisselaars, elektrische ketels en drycoolers tot bijbehorende grondboringen, regeltechnieken, distributie- en afgiftesystemen.

Ad van Rijsewijk is al 22 jaar gespecialiseerd in warmte- en koudetechniek. Samen met het team van OSH zet hij vol in op duurzame en toekomstbestendige warmtepomptechnieken voor de Nederlandse gebouwgebruiker. “Onze producten worden veelal gemaakt door fabrikanten uit Zwitserland, Zweden en Duitsland, die kwaliteit en leveringszekerheid hoog in het vaandel hebben”, vertelt hij. “Denk bijvoorbeeld aan Alfa Laval platenwisselaars, Värmebaronen elektrische ketels en Waterkotte warmtepompen, die wij op maat adviseren en leveren aan installateurs.”

Prefab module met warmtepomp en buffers op één frame, geschikt voor woningen en villa’s.

Installatie op maat

Warmtepomptechnieken ontwikkelen zich in razendsnel tempo, weet Van Rijsewijk. “Om bij te blijven in deze technieken, wordt ons team niet alleen opgeleid maar ook continu bijgeschoold door onze fabrikanten. Hierdoor kunnen wij klanten eerlijk en uitgebreid adviseren. Daarnaast beschikken wij over ingenieurs die energiestudies voor met name projectontwikkelaars verzorgen.” Wanneer OSH een project in opdracht krijgt, verzorgt zij de complete berekeningen en 3D-tekeningen. “In een bouwteam met de opdrachtgever, installateur en andere stakeholders werken we graag een installatie op maat uit. Hierbij hebben we niet alleen oog voor een snelle levering en eenvoudige montage, maar ook voor de kwaliteit en energie-exploitatie op de lange termijn. We verzorgen graag het vergunningen- en tendertraject voor de energie-exploitatie. Naar wens staan we bovendien in voor de directievoering, zodat de klant gegarandeerd de installatie ontvangt die we aan de voorkant hebben beloofd.”

Prefab module met een warmtepomp voor modulaire WKO-systemen in de utiliteitsbouw.

Nieuw: warmtepomp voor hoogbouwprojecten

OSH is onder andere distributeur van Waterkotte warmtepompen in de Benelux. De keuze voor deze Duitse fabrikant is volgens Van Rijsewijk een logische. Immers onderscheiden de warmtepompen zi ch door een zeer hoog energetisch én financieel rendement, evenals een lange levensduur. “De afgelopen jaren hebben we samen diverse innovatieve warmtepompen ontwikkeld, met zeer grote vermogens. Bovendien hebben we een eigen Waterkotte bodemwarmtepomp ontwikkeld, specifiek voor hoogbouwprojecten. In plaats van collectieve systemen kunnen in hoogbouwprojecten het best individuele bodemwarmtepompen per woning geïnstalleerd worden, omdat energieverliezen hierbij niet aan de orde zijn. Onze warmtepomp gaat hierbij nog een stapje verder. Omdat onder andere buffervat, expansievat en regelapparatuur al in de modulerende warmtepomp geïntegreerd zijn, wordt een snelle en plug & play installatie geborgd. Specifieke vakkennis van de W-installateur is niet vereist. Een uitkomst, nu vakgeschoold personeel steeds schaarser wordt.” Als eerste pilot heeft OSH de nieuwe warmtepompen succesvol geïnstalleerd in 29 appartementen in Bodegraven. “Inmiddels hebben we ook een tweede project in opdracht gekregen, voor 34 appartementen in Eindhoven.”

Impressie van het belevingscentrum van OSH in Zaltbommel.

Inspiratiecentrum

Projectontwikkelaars, gemeentes, woningbouwverenigingen en installateurs kunnen de Waterkotte wa rmtepompen en andere producten van OSH werkend bekijken en beleven in het inspiratiecentrum in Zaltbommel. Tevens is hier een demonstratiekantoor voor lezingen en seminars gevestigd, evenals een eigen bedrijfsschool waar installateurs geschoold worden in het monteren, inbedrijfstellen en onderhouden van uiteenlopende bodem- en luchtwarmtepompen. “Nieuw in het inspiratiecentrum is onze OSH Smart Grid Power Manager, waarmee de druk op het energienet flink wordt ontlast”, aldus Van Rijsewijk. “Omdat vraag, aanbod én uitwisseling van energie lokaal en zeer efficiënt worden geregeld, kan de energievraag met maar liefst de helft (!) gereduceerd worden. Inmiddels zijn we in een vergevorderd stadium voor een eerste pilot, voor de energievoorziening van 124 vakantievilla’s aan de Zeeuwse kust. We verwachten enorm veel van dit product, wat tevens geldt voor tal van andere spraakmakende ontwikkelingen.”

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • Z&R

  Z&R

  Platform over zon- en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen

  Naar website
 • Profiel

  Profiel

  Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid

  Naar website
 • I&L

  Instore & Livecomm

  Platform over beurzen, retail & online business

  Naar website
 • I&B

  Installatie & Bouw

  Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit

  Naar website
 • GWW

  Grond / Weg / Waterbouw

  Platform over civiele techniek & infrastructuur

  Naar website
 • B&S

  Beton & Staalbouw

  Platform over beton en staal in de bouw

  Naar website
 • Gevelbouw

  Gevelbouw

  Platform over gevels, glas & daken

  Naar website
 • badz

  Bouwen aan de Zorg

  Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland

  Naar website
 • mediagroeplogo

  Binnenwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
0%