Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
‘Vol gas voor gasloos, FEIT of FICTIE?’

‘Vol gas voor gasloos, FEIT of FICTIE?’

Gezinnen, gemeenten en bedrijven maken zich sterk voor Nul-op-de-Meter-woningen. Deze NOM-woningen gebruiken alleen elektriciteit en zijn niet gekoppeld aan het gasnetwerk. Maar hoe realistisch is gasloos wonen eigenlijk? Hoe gaat gasloos bouwen er in de toekomst uitzien? Op deze en nog zoveel andere vragen krijgt u een antwoord tijdens het seminar van ventilatiespecialist Duco, op woensdag 12 juni in het Spoorwegmuseum in Utrecht.

Transitie naar gasloos

“Dat we op weg zijn naar een gasloze maatschappij lijdt geen twijfel”, meent Hendrik Dejonghe, marketing manager bij Duco. “De toenemende discussie over de klimaatverandering heeft het besef versterkt dat we moeten stoppen met het gebruik van fossiele brandstof. Het Klimaatakkoord geeft een nieuwe impuls aan verduurzaming en een tussenstand van waar de sector staat met het volbrengen van de Europese doelstellingen. Nederland heeft besloten om in 2050 woningen en gebouwen helemaal gasloos te maken en alle energie duurzaam op te wekken. We weten het al langer dan vandaag, maar hoe gaan we het ook werkelijk doen?”

DUCO Themadag Gasloos Klimaat en Ventilatie Seminar

De Duco-themadag vond vorig jaar plaats in de voormalige Rotterdamse koffie-, thee- en tabaksfabriek (Van Nelle Fabriek). Toen waren de energie-eisen voor nieuwbouw (BENG) het thema van de dag.

 

Inspirerende keynotes

“Hoe gaan we ‘de weg naar all-electric’ bereiken? Waar past dit alles binnen BENG en wat zijn de alternatieven? Welke rol speelt het ventilatiesysteem hierbij? Dit zijn kernvragen die we niet onbeantwoord laten tijdens het seminar”, gaat Dejonghe verder. “Het doel hierbij is om op een interactieve manier en met onafhankelijke gastsprekers een antwoord te bieden richting 2020! Duco kan hiervoor rekenen op het advies van inspirerende gastsprekers. Niemand minder dan Helga van Leur, weervrouw en ambassadeur klimaat, duurzaamheid & gedrag, zal ons bijpraten over de laatste duurzaamheidsontwikkelingen. Met haar presentatie zal Helga een positief verhaal brengen over alles wat we kunnen doen aan het klimaatprobleem en hoe technologie hierbij een rol kan spelen. Rob Verbrugge, warmteadviseur, zal zijn kennis omtrent duurzame warmte en ventilatie-oplossingen met ons delen. Rob is ervan overtuigd dat een ventilatiewarmtepomp grote opportuniteiten biedt om menig woning te verduurzamen.”

Mis deze trein niet

In lijn met het thema koos Duco voor een unieke locatie. “Ons seminar zal plaatsvinden in het in 1874 gebouwde Maliebaanstation in Utrecht, beter bekend als het Spoorwegmuseum. Het Spoorwegmuseum zal onze deelnemers helemaal onderdompelen in de wereld van het duurzame transportmiddel op het land, van vroeger tot nu. Een bezoek aan het Spoorwegmuseum na het programma is mogelijk! We zetten begeesterende gidsen in die het ontstaan van de spoorwegen zullen toelichten”, aldus een enthousiaste Dejonghe. 

Wilt u niet achterop hinken in het bouwtraject? Mis deze trein dan niet. Kom op woensdag 12 juni 2019 vanaf 13.00u naar de themadag van Duco. Deelname aan het event is gratis, maar inschrijven is verplicht. Op de website van Duco – www.duco.eu/seminar – vindt u alle nodige info.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.