Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit

Vloerverwarming en warmtepomp volledig in balans

Problemen voorkomen met een gezonde installatie

Vloerverwarming is de beste keuze in combinatie met een warmtepomp. Wil je storingen voorkomen en een optimaal rendement behalen, dan is het wel zaak om de installatie goed op orde te hebben. De warmtepompinstallatie moet regelmatig gespoeld en gereinigd worden en de vloerverwarming moet gereinigd en ontstopt worden. Dit zijn specialiteiten van Rekon Installatietechniek en haar dochteronderneming Vloerverwarming Specialist Nederland.

De installateurs van Rekon en Vloerverwarming Specialist Nederland komen regelmatig slecht onderhouden installaties tegen. Vuildeeltjes hechten zich aan belangrijke componenten met storingen en defecten tot gevolg. Het rendementsverlies kan door vervuiling oplopen tot maar liefst 40%. Zonde, want de warmtepomp is juist bedoeld om energie te besparen en de vloerverwarming om een comfortabel binnenklimaat te krijgen. “Wij leggen de installatie aan, reinigen haar, regelen alles in en doen het onderhoud. Daarbij houden we rekening met erg veel aspecten. Rekon wil graag verduurzamen en zo is Vloerverwarming Specialist Nederland ontstaan. We zetten onze specialisatie in Nederland en in andere delen van Europa in. We werken ook veel in België, Frankrijk en Spanje”, zegt Wilfred de Regt, directeur bij Rekon.

Partner van Climer

Sinds kort is Rekon partner van Climer Benelux. Zij heeft gekozen voor de warmtepompen van Climer, omdat deze van een goede kwaliteit zijn, relatief makkelijk te installeren zijn en weinig appendages bevatten. Het gaat hier om hybride, all-electric, lucht/water-, ventilatie- en thermodynamische warmtepompen.

Een onderdeel van deze samenwerking bestaat uit het geven van bootcamps aan installateurs, onder de naam Combine Energy. Tijdens de training maken deelnemers kennis met de werkwijze en het monteren van een warmtepomp. Ook het inbedrijfstellen, waterzijdig inregelen en onderhoud komen aan bod. Na de training maken deelnemers een examen en ontvangen ze een certificaat. De Regt: “Iedere installateur kan aan de bootcamps deelnemen, ook als je niet met Climer werkt.”

Kennis doorgeven

In het eigen trainingscentrum in Heemskerk geeft Rekon ook andere trainingen, zoals het onderhoud van vloerverwarming, inregelen en reinigen van de (cv-)installatie en basismeten. Zo weet zij haar expertise niet alleen in te zetten op een praktische manier, maar ook door kennis over te dragen aan andere installateurs. “Goed onderhoud en regelmatig reinigen van de installatie is altijd belangrijk, hoe groot het gebouw ook is. Of het nu om een woning of een kantoorpand gaat, alles moet in balans zijn, zodat het naar behoren werkt en blijft werken”, aldus De Regt.     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.