Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
‘Vloerverwarming brengt energietransitie binnen handbereik’
Hout, parket en laminaat zijn duurzame en sfeervolle producten die steeds meer worden toegepast. De vraag naar een verwarmingssysteem voor deze vloeren heeft geleid tot de ontwikkeling van het revolutionaire MAGNUM HeatBoard E systeem.

‘Vloerverwarming brengt energietransitie binnen handbereik’

MAGNUM Heating adviseert, produceert en levert al 30 jaar vloerverwarmingssystemen voor comfort en safety, inclusief bijbehorende controlesystemen. “Met behulp van onze watergedragen en elektrische systemen zorgen wij voor warmte en continuïteit in zowel de woningbouw als utiliteit”, vertelt Stefan de Graaf, Verkoop Directeur Nederland bij MAGNUM Heating B.V. “Doordat de vloerverwarmings- en controlesystemen in eigen huis worden gemaakt, met kwalitatief hoogwaardige materialen en voor een concurrerende prijs, kunnen we zeer snel schakelen. Ook kunnen we snel en flexibel inspelen op vragen, trends en verwachtingen in de markt. Bijvoorbeeld met betrekking tot de energietransitie.”

Van het gas af

Om klimaatverandering tegen te gaan en onze luchtkwaliteit te verbeteren, moeten we anders omgaan met energie, water en fossiele grondstoffen. Op het gebied van wonen betekent dit heel concreet dat we minder of zelfs volledig onafhankelijk moeten worden van aardgas. Voor de verwarming van onze woningen is de combinatie van vloerverwarming en een warmtepomp in dit kader een logische stap, weet De Graaf. “Wanneer de vloerverwarming gecombineerd kan worden met zonnepanelen, wordt zelfs zelfvoorzienend wonen mogelijk.” Als gevolg van de schaarste aan componenten en installateurs echter loopt de wachtrij voor een warmtepomp steeds verder op. Daarom roept De Graaf op om ook alternatieve mogelijkheden te onderzoeken, zoals elektrische vloerverwarming.

Warme houten vloeren

Hout, parket en laminaat zijn duurzame en sfeervolle producten die steeds meer worden toegepast. De vraag naar een verwarmingssysteem voor deze vloeren heeft geleid tot de ontwikkeling van het revolutionaire MAGNUM HeatBoard E systeem. “Dit systeem dicht een belangrijk gat in bijvoorbeeld de appartementenmarkt”, aldus De Graaf. “Groot voordeel is namelijk dat het HeatBoard-systeem zwevend gelegd kan worden, waardoor contactgeluid sterk wordt verminderd. Bovendien is het storten van vloeren, frezen van sleuven en/of aanbrengen van tegellijmen niet aan de orde.”

Met een opbouwhoogte van slechts 12 mm (of 32 mm) is MAGNUM HeatBoard E het dunste elektrisch droogbouw vloerverwarmingssysteem in zijn soort.

Met een opbouwhoogte van slechts 12 mm (of 32 mm) is MAGNUM HeatBoard E het dunste elektrisch droogbouw vloerverwarmingssysteem in zijn soort. Aan de basis van het systeem ligt een High-Density EPS-plaat met een aluminium toplaag. “De HeatBoard systeemplaten hebben een afmeting van 788 x 594 mm (effectief: 775 x 580 mm) en worden geleverd in sets van 11 platen (5 m²) inclusief afdekvilt en veiligheidshandschoenen. De systeemplaten kunnen snel en eenvoudig als puzzelstukken op de droge vloer worden uitgespreid en gekoppeld. Doordat de platen met een hobbymes op maat te snijden zijn, kan de gehele vloer zonder kieren en gaten worden afgedekt. Vervolgens kan een losse MAGNUM HeatBoard Cable van 7 mm in de voorgevormde kabelgoten worden geklemd en worden aangesloten op de digitale klokthermostaat met vloersensor, die zorgt voor een gelijkmatige opwarming van de vloer.” De MAGNUM HeatBoard Cable is verkrijgbaar in twee vermogens: 6 en 10 Watt per meter lengte. “Deze kabel geeft bij installatie een warmteafgifte van respectievelijk 60 en 100 Watt per m² en is in diverse lengtes leverbaar (van 180 t/m 1900 Watt). Per 1 m² is ongeveer 9 m¹ Heatboard Cable nodig. Het systeem kan worden aangestuurd door onze geavanceerde MAGNUM MXC thermostaat, met een maximum ingestelde temperatuur van 28°C. Dankzij de digitale thermostaat én gratis MAGNUM Heat app voor iOS of Android kunnen bewoners vanaf elke plek en tot op de minuut nauwkeurig bepalen welke ruimtes wanneer verwarmd moeten worden. Hierdoor wordt nergens energie verspild. Dit komt niet alleen ons milieu, maar ook onze portemonnee ten goede.”

Voor wie toch de voorkeur geeft aan een watergedragen systeem, biedt MAGNUM Heating het MAGNUM HeatBoard W systeem.

Ook in een watergedragen variant

Voor wie toch de voorkeur geeft aan een watergedragen systeem, biedt MAGNUM Heating het MAGNUM HeatBoard W systeem, dat over dezelfde opbouw en voordelen als MAGNUM HeatBoard E beschikt. In plaats van een elektrische kabel wordt hier echter gewerkt met een watergedragen 12 mm MAGNUM Tube vloerverwarmingsbuis. De vaste buisafstand hierbij is 12,5 cm. “Per 1 m² is ongeveer 8 m¹ MAGNUM Tube nodig”, vertelt De Graaf. “De vloer kan vervolgens worden afgedekt met de meegeleverde viltlaag, waarop de topvloer kan worden aangebracht.” Net als MAGNUM HeatBoard E is MAGNUM HeatBoard W uitstekend te combineren met harde droge vloersystemen (laminaat, hout en parket). “Bij zachte vloerbedekking (tapijt, pvc-laminaat en vinyl) moet eerst een 7 mm DuoBoard tussen het verwarmingssysteem en de vloerbedekking worden aangebracht. Naar wens van de eindgebruiker kan MAGNUM HeatBoard W gecombineerd worden met zowel een cv-ketel, elektrische boiler of warmtepomp en zonnepanelen.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.