Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
VLA gaat verder als Binnenklimaat Nederland

VLA gaat verder als Binnenklimaat Nederland

Binnenklimaat Nederland: dat is de nieuwe naam voor de Vereniging van Luchttechnische Apparaten (VLA). Op 15 oktober maakten de voorzitter van Binnenklimaat Nederland Wouter Wijma en FME-voorzitter Ineke Dezentjé Hamming de nieuwe naam officieel bekend met de onthulling van het nieuwe logo. Binnenklimaat Nederland past bij de ambitie van deze branchevereniging om een gezond binnenklimaat in alle huizen, kantoren en scholen te realiseren. 

Wouter Wijma: “Als iets duidelijk is geworden in de afgelopen maanden, dan is het wel het belang van een gezond binnenklimaat. Door corona gingen school- en kantoorgebouwen op slot en moesten we bijna allemaal thuiswerken. In huizen waar het wel wat gezonder kan wat ons betreft. Maar ook  in gebouwen en scholen is er serieus werk aan de winkel. Verouderde of niet goed werkende ventilatiesystemen in schoolgebouwen bijvoorbeeld, zijn een groot probleem nu het coronavirus nog steeds niet onder controle is. Het enige alternatief is om de ramen open te zetten in de klassen, maar dat is natuurlijk geen structurele oplossing. Onze leden hebben de kennis en expertise om deze enorme klus te klaren en om iedereen ook bewust te maken van een gezond binnenklimaat.”

Binnenklimaat Nederland is aangesloten bij FME, de ondernemersorganisatie voor de technologische industrie. FME-voorzitter Ineke Dezentjé Hamming: “We weten én kunnen steeds meer dankzij technologische innovaties. Alle technologie die bijdraagt aan onze gezondheid, moeten we stimuleren. Het zijn juist de dingen die we niet zien, die grote invloed hebben op onze gezondheid: CO2, fijnstof, vocht en schimmels, temperatuur en luchtvochtigheid: Binnenklimaat Nederland is zóveel meer dan alleen ventilatie. Het gaat over hoe we overal gezond kunnen wonen, werken en leven.”

Binnenklimaat Nederland maakt werk van een gezond binnenklimaat voor iedereen. De leden zijn fabrikanten, leveranciers en dienstverlenende organisaties van met name ventilatie- en filtersystemen en lucht- en klimaatbeheersing. Daarnaast verzorgen onze leden ook producten en diensten op het gebied van koelen en verwarmen.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.