Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Seefion accu’s.

Vier goede redenen om nu een accukluis (met laadfunctie) te installeren

‘Er speelt meer dan alleen het minimaliseren van brandrisico’s’

Volgens Remco van Kuilenburg, directeur van Seefion, is een accukluis optimaal geschikt om het risico op bedrijfsbranden te minimaliseren. Tijdens het opladen van Li-Ion accu’s is spontane ontbranding van deze accu’s namelijk een reëel probleem. De accukluizen van Seefion vormen een veilige oplossing voor bedrijven in bijvoorbeeld de groensector en bij bouwbedrijven. Maar er speelt momenteel meer…

Om eens een ander perspectief te ervaren, zijn we vandaag te gast bij de gemeente Den Haag. We hebben afgesproken met Edwin van Ruijven, Coördinator technische voorzieningen bij de Dienst Stadsbeheer. Deze afdeling heeft recent dertien kluizen op negen locaties geïnstalleerd. Wat heeft de Dienst Stadsbeheer in het algemeen bewogen om deze accukluizen aan te schaffen? En waarom specifiek bij Seefion?

Drie Seefion accukluizen geplaatst in de locatie ‘kas’ in Den Haag.

Veiligheid voorop

“Allereerst speelt de veiligheid van onze mensen en onze panden natuurlijk een grote rol”, zegt Van Ruijven. “Bij het opladen van de Lithium Ion accu’s willen we elk risico beperken. Daarom hebben we gekozen om proactief aan een oplossing te werken. We moesten iets doen en een accukluis, waarin je je accu’s kunt opslaan en laden, vormt simpelweg de veiligste en beste oplossing.” Van Kuilenburg kan dat inderdaad bevestigen: “Seefion kluizen voldoen aan de strengste huidige normen van nu en zelfs al aan de toekomstige PGS-37-2 norm.”

Seefion accukluis.

Van Ruijven meldt verder dat er wat de Dienst Stadsbeheer betreft best wel wat tijdsdruk op de aanschaf en installatie stond. Hij verwacht dat de PGS-37-2 norm binnen afzienbare tijd verplicht wordt en dat de vraag naar goede accukluizen enorm zal groeien. Dat wilde hij voor zijn. Maar er spelen nog wat zaken, die de druk verhoogden om tot aanschaf over te gaan: “Dit project behelst meer dan alleen de aanschaf van een accukluis. In dit specifieke geval moest de stroomtoevoer naar het pand verzwaard worden en daarvoor klop je aan bij de netwerkbeheerder. Hebben jullie de doorlooptijden daar al gezien? En dan dient ook vaak de groepenkast in een hal of loods aangepast te worden. Ook daar lopen de levertijden volledig uit de hand en die vraag zal straks alleen maar toenemen.”

Van Kuilenburg beaamt de toegenomen wachttijden voor verzwaring van het stroomnet, maar benadrukt dat dit in verreweg de meeste gevallen helemaal niet nodig is: “Wij kunnen prima met een standaard aansluiting uit de voeten.”

Voorbeeld van een indeling met laders en accu’s.

Flexibiliteit

En waarom dan specifiek Seefion? Ook daar kan Van Ruijven snel antwoord op geven. “De kluizen van Seefion zijn na installatie aan te passen aan veranderende situaties. Als de werkzaamheden veranderen zijn er misschien geen rug-accupacks meer nodig op die specifieke locatie en dan kan Seefion de kluis ombouwen. Daarnaast heeft Seefion’s directeur Remco van Kuilenburg veel verstand van de toepassing en de markt. Hij kent als geen ander de normen en is continu in gesprek met verzekeraars en testinstituten. Dat schept vertrouwen.”     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.