Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Nieuws

Viega Smartpress-programma nu ook aan te sluiten met Euroconus

Viega_Euroconus_2-kopiëren

11 december 2018 Leestijd 2 minuten

Deel dit artikel

In antwoord op vragen uit de markt heeft Viega recent het Viega Smartpress-programma verder uitgebreid. Nieuw in het assortiment zijn de speciale klemkoppelingen voor radiatoraansluitingen. Daarmee kan optimaal worden geprofiteerd van de hoogwaardige fittingen en de flexibele maar tegelijkertijd vormstabiele buizen van Viega Smartpress.

Viega_Euroconus_3 kopiërenViega insteekhulsopname

Het gebruik van Viega Smartpress voor verwarmingsinstallaties zorgt niet alleen voor een nette afwerking maar tegelijkertijd ook voor een kosten- en tijdbesparende installatie. Met geïsoleerde aansluitblokken voor muur en vloer is altijd en overal een esthetisch fraaie aansluiting te maken. Door de variëteit in aansluitblokken kunnen deze ook worden toegepast wanneer variabele hoogten gewenst zijn, bijvoorbeeld bij de montage van radiatoren in de badkamer. Voor aansluiting van de blokken wordt veelal gebruik gemaakt van Euroconus-koppelingen.

Om het de installateur zo gemakkelijk mogelijk te maken, breidde Viega recent dit programma schroefkoppelingen verder uit. Nieuw is de Euroconus-schroefkoppeling model 1037 met Viega Smartpress-aansluiting en een universele klemringaansluiting voor radiatoren- en vloerverwarmings-aansluiting.

Viega_Euroconus_1 kopiëren
Viega breidde het Viega Smartpress-programma uit met Euroconus-schroefkoppelingen met pers-, klemkoppeling- en vloerverwarmingsaansluitingen. 

De messing vernikkelde schroefkoppeling voor Viega Smartpress 16 mm is met name bedoeld voor gebruik met Fonterra-vloerverwarming en de verwarmingsgroepenverdeler DN 25. Universeel toepasbaar is de schroefkoppeling met klemringaansluiting door de euroconus-aansluiting. Hiermee is het aansluiten van een radiator ook mogelijk zonder persgereedschap.

Daarnaast brengt Viega een schroefkoppeling, model 1019, met een Viega steekzitting opname. Deze wordt gebruikt voor het aansluiten van de Viega radiator onderblokken alsook voor de DB buisonderbreker bij de badafvoeren met toevoerfunctie.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Sander van Hout

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht