Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Viega organiseert seminar veiligheid drink- watersystemen prioritaire instellingen

Viega organiseert seminar veiligheid drink- watersystemen prioritaire instellingen

Viega Nederland organiseert op 23 mei a.s. in het Aviodrome in Lelystad een seminar over de veiligheid van drinkwatersystemen in prioritaire instellingen, zoals ziekenhuizen en verzorgingshuizen. Het seminar is bedoeld voor gebouwbeheerders, gebouweigenaren en iedereen die betrokken is bij het beheer van dergelijke instanties.

Uit onderzoek van Inspectie Leefomgeving en Transport (IL&T) lopen in Nederland ieder jaar honderden mensen een besmetting op met de legionellabacterie. Meestal is dat in de vorm van een ernstige longontsteking maar helaas overlijden er ook enkele tientallen patiënten. Bovendien houden velen chronische klachten aan hun legionellabesmetting over. Dergelijke besmettingen kunnen meestal worden voorkomen door een goede, veilige drinkwatervoorziening.

Met de vele regels en voorschriften, veranderende bouwomstandigheden en wisselende bewoners- en gebruiksomstandigheden is een veilige drinkwatervoorziening niet altijd eenvoudig te garanderen. Naast de gezondheid van de bewoners kan ook de gezondheid van het (verzorgend) personeel worden geschaad wanneer de drinkwaterkwaliteit onvoldoende is.

Om dat te voorkomen kan gebruik worden gemaakt van expertise op drinkwatergebied. Daarnaast helpt ook de techniek steeds vaker een handje. Die expertise én de techniek voor drinkwaterkwaliteit en een veilige drinkwatervoorziening zijn specialismen van Viega. Deze kennis draagt het bedrijf nu over in de vorm van een seminar.

In het seminar worden belangrijke uitdagingen bij leidingsystemen, zoals het ontwerp en de doorstroming, aan de orde gesteld. Een keynote presentatie wordt verzorgd door Mr. J.L.A. de Waard van SDW Advocaten over de gevolgen van letsel bij personeel door een onveilige drinkwaterinstallatie. Verder gaat Henk Thiesen van De Legionaris in op het belang van een goed opgezet beheersplan voor prioritaire instellingen.

Het seminar wordt op donderdag 23 mei a.s. gehouden in het Luchtvaartpark Aviodrome en is van 09:30 tot 14:30.

Aanmelden voor het gratis seminar kan eenvoudig via viega.nl/Seminar.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.