Viega_Hygiënische_verwerking_met_buiggereedschap
01:08
30-11-2018

Viega oplossingen ondersteunen hygiënisch installeren van leidinginstallaties

In het kader van drinkwaterhygiëne brengt Viega een kunststof stop voor het Smartpress-leidingsysteem. Deze kan direct na de montage van de buis worden gebruikt om de buisleiding hygiënisch af te sluiten. Ook met andere producten en oplossingen wordt het hygiënisch veilig werken ondersteund.

Aandacht voor hygiëne is altijd noodzakelijk – vanaf het moment van productie tot feitelijke ingebruikname van de installatietechnische onderdelen. Dat geldt niet alleen voor installateurs maar ook voor fabrikanten van installatiemateriaal. Een goed voorbeeld hiervan zijn de leidingbuizen van Viega die direct worden afgedopt na de productie en nog voordat ze worden opgeslagen. Met dop erop wordt dat de buizen tijdens transport naar de klant, op de bus van de installateur of tijdens de bouwwerkzaamheden op locatie, vervuild kunnen raken.

Viega_Smartpress_stop kopiëren
In het kader van drinkwaterhygiëne brengt Viega een kunststof stop voor het Smartpress-leidingsysteem.

Ook tijdens en na de installatie blijft hygiëne voor Viega centraal staan. Voor de hygiëne tijdens de installatie van het kunststof leidingsysteem biedt Viega inwendig buiggereedschap dat in de buisleiding wordt gestoken. De kunststof buizen zijn daarmee makkelijker en nauwkeuriger te buigen. Het gereedschap is hygiënisch verpakt in een herbruikbare kunststof emmer waardoor het gereedschap blijvend schoon is.

Na installatie van de buis kan deze met de handige, herbruikbare kunststof stop voor het Viega Smartpress-leidingsysteem hygiënische veilig worden afgesloten. Hygiënische vervuiling tijdens de periode tussen installatie en feitelijke ingebruikname wordt zo voorkomen.

Hygiënisch doordacht zijn ook de verpakking en verpakkingsmethoden van Viega. Zo wordt de polybuteenbuis van het Smartloop Inliner-systeem opgerold en verpakt in een doos geleverd. Dit voorkomt dat de buis vervuilt voordat deze tijdens de gebruiksfase in contact komt met drinkwater. Viega verpakt haar fittingen bovendien in een zo klein mogelijke, logische verpakkingshoeveelheid, zodat los rondslingerende fittingen tot een minimum worden beperkt. Hardlopers worden bijvoorbeeld per 5 of 10 stuks verpakt terwijl grote diameters (> 28 mm) en minder gangbare items los verpakt worden geleverd.

Bron en afbeeldingen: Viega
Uitgelichte afbeelding: Het inwendig buiggereedschap is hygiënisch verpakt in een herbruikbare kunststof emmer. 

Installatie en Bouw Nederland partners

TECEStabiplan Blok 1 van 24 rijwoningen kopiëren