Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit

Verwarmen in de overtreffende trap

Met de nieuwe ecoTEC plus en ecoTEC exclusive introduceert Vaillant een nieuwe generatie hr-ketels. Beide ketelseries zijn zeer toekomstbestendig en voorzien van de allernieuwste technieken, vertelt Manager Product Management Ronald Mazurel. “Bovendien beschikken ze over een nieuw design én een slimme bediening. Voor gebruikers staan de nieuwe ketelseries garant voor een maximaal comfort en besparing op de energierekening, terwijl installateurs kunnen vertrouwen op een eenvoudige inregeling.”

Met de nieuwe ecoTEC plus en ecoTEC exclusive kunnen gebruikers verwarmen in de overtreffende trap, aldus Mazurel. “Bij de ontwikkeling van de ketels hebben we diverse nieuwe en toekomstbestendige technieken als uitgangspunt genomen. Zo hebben we in beide series IoniDetect geïntegreerd. Dankzij deze intelligente technologie wordt de vlam in de ketel continu gecontroleerd op een juiste gas-luchtverhouding. De hr-ketels passen zich bovendien automatisch aan de verschillende aardgaskwaliteiten aan, waardoor te allen tijde een geoptimaliseerde verbranding met lage emissies wordt geborgd. Met name voor de lange termijn is dit interessant, omdat we verwachten dat steeds meer gas met een hoge(re) calorische waarde zal worden geleverd. De ketels zijn hier reeds op voorbereid.” Dankzij de IoniDetect-techniek hebben de hr-ketels tevens een hoge modulatiegraad van 1:9 (ecoTEC plus) en 1:12 (ecoTEC exclusive), vertelt hij. “Dit maakt de hr-ketels zeer comfortabel én energiezuinig. Immers kunnen zij ook op zeer lage vermogens draaien, waardoor start- en stopverliezen tot een minimum worden beperkt.”

Door de ecoTEC hr-ketel te combineren met een aroTHERM warmtepomp, levert Vaillant een belangrijke bijdrage aan de verduurzaming van Nederland.

Installatie assistent

Opvallend is ook de nieuwe en moderne look & feel van de hr-ketels, inclusief een prominent touchscreen met uitgebreide toestelinformatie. “Dit touchscreen biedt onder andere uitkomst bij de ingebruikname, tests en service & onderhoud”, vertelt Mazurel. “Tijdens de ingebruikname kunnen installateurs bovendien vertrouwen op onze installatie assistent, die hen stap-voor-stap en op basis van vraag-antwoord door het installatieproces leidt. In lijn met het touchscreen leveren wij tevens sensoHOME en sensoCOMFORT thermostaatseries, die op dezelfde manier als het touchscreen bediend kunnen worden. Gebruikers kunnen hun thermostaat naar wens combineren met een sensoNET gateway, waarna zij met behulp van de sensoAPP hun verwarming ook op afstand kunnen bedienen.”

Binnen de ecoTEC plus range biedt Vaillant diverse combitoestellen voor verwarming en warm tapwater, met een comfortklasse voor warm water van CW3 t/m CW6. “Daarnaast leveren wij een drietal solotoestellen, die sec in de verwarming van de woning voorzien. De ecoTEC exclusive-range omvat twee CW5 combitoestellen en een CW6 versie, waarbij de kleinste CW5 slim gecombineerd wordt met een separate oplaadboiler. Hierdoor kunnen gebruikers profiteren van een maximale hoeveelheid warm tapwater.” 

De ecoTEC exclusive beschikt tevens over een extra coil in de warmtewisselaar, waarmee de restwarmte uit de verbrandingsgassen zeer efficiënt wordt benut voor de warmtapwaterbereiding. “Uniek is bovendien de mogelijkheid om de cv-installatie hydraulisch te balanceren met behulp van een Grundfos GO Balance App, Bluetooth-connectie en Grundfos Bluetooth reader. Installateurs kunnen de reader eenvoudig op de Grundfos pomp plaatsen, waarna zij via de app en met behulp van wederom een vraag-antwoordstructuur de installatie hydraulisch kunnen inregelen. Dankzij deze feature krijgen alle radiatoren exact de juiste hoeveelheid warm water en worden een optimaal rendement én bewonerscomfort gegarandeerd.”

Opvallend is de nieuwe en moderne look & feel van de hr-ketels, inclusief een prominent touchscreen.

Hybride combinatie met de warmtepomp

Door de ecoTEC hr-ketels te combineren met aroTHERM warmtepompen, levert Vaillant tevens een belangrijke bijdrage aan de verduurzaming van Nederland. “Wanneer je beschikt over een relatief nieuwe woning, dan is de overstap naar warmtepomptechniek absoluut aan te bevelen”, benadrukt Mazurel. “Wat we in de praktijk zien echter, is dat zeker in oudere woningen het temperatuurniveau van de warmtepomp niet toereikend is voor de radiatorinstallatie. Bovendien is aanzienlijk meer vermogen nodig. Waar je in een moderne woning aan een warmtepomp van 5-8 kW al voldoende hebt, is bij een oudere woning al gauw 15 kW of meer nodig. Een kleinere lucht/water-warmtepomp (5kW) in combinatie met een hr-ketel biedt in dat geval uitkomst.” Bij een hybride installatie wordt de woning het grootste deel van het jaar verwarmd met de warmtepomp, vertelt hij. “Alleen wanneer het buiten echt koud wordt, springt de hr-ketel bij. Bovendien verzorgt de combiketel de warmtapwaterbereiding. Voor bewoners met duurzame ambities, adviseren wij altijd om de warmtepomp aan te sluiten op groene stroom. In dat geval wordt de CO2-uitstoot fors gereduceerd.”

Vaillant levert zowel monobloc als split lucht/water-warmtepompsystemen, die volledig voldoen aan de nieuwe regelgeving en een maximaal rendement én fluisterstille werking garanderen.      

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.